EU ska nu se till att rökningen minskar….

EU ska nu se till att rökningen minskar. Man ska göra det genom att cigarettpaketen har samma form oavsett vilket märke. Reklamen ska bort på paketen, inga logotyper och ha samma typsnitt. Detta ska genomföras på fem år.

Det enda som får stå på paketen är att det är farligt att röka. Dessutom ska snusexporten förbjudas. Det här är till för att vi ska få ett rökfritt Europa 2050.

Visst är det bra att man ska få folk att sluta röka. Men nog är jag tveksam om dessa åtgärder räcker.

Nog borde det ha funnits med även åtgärder som högre skatter, införsel regler från länder utanför Europa. Bort med EU stöd för tobaksproduktion som finns inom jordbrukspolitiken och andra förslag

4 kommentarer

  1. Lilian Thomasson

    Jag tror inte på att tillföra extra skatt och minskade eu bidrag, Det finns en jämförelse med tobak och ett missbruk och en del har jämfört det lika starkt som något annat missbruk. så länge det finns en efterfrågan så ¨finns det bakvägar att undå det.Upplysning och mer hjälp till att kunna vänja sig av med nikotin skulle behövas. På apoteket är plåster och dylikat jättedyrt. och alla som kommit i kontakt med anhörig med kol och lungcancer och dylikt har inte heller lust att bidra själv till att bli sjuk. så jag tror att mer upplysning är av värde.

  2. Jerry Sellin

    Hej Lennart!

    Jag måste hålla med dig i att jag som rökare inte på något sätt bryr mig om hur cigarett/tobaks paketen ser ut.

    Och även håller jag med om att det helt klart borde införas betydligt högre skatter på nikotinvaror.

    Som jag skrev, så är tyvärr även jag brukare av nikotinvaror, och jag brukar säga att det måste vara för billigt i inköp fortfarande, eftersom jag/man fortfarande köper produkterna.

    Jag själv tror att det behövs åtminstånde en 100% skattehöjning på snus, ciggaretter och tobak, då först tror jag det ger någon effekt på oss som inte har tagit steget till att avsluta vår last.

    Mvh
    Jerry.

  3. Anton Jonasson

    Varför inte förbjuda rökning? Det fungerar ju alldeles utmärkt med förbud mot narkotika, varför inte överföra detta till tobak?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.