Vad menar egentligen Reinfeldt med vanligt folk

Vad menar egentligen Reinfeldt med vanligt folk. I gårdagens partiledardebatt återkom statsminister Fredrik Reinfeldt flertalet gånger med ordet vanligt folk. Det kunde röra sig om vilka som fått jobb eller att folk fått mera pengar att röra sig med. Finns det vanligt folk som nämns måste det även ovanlift och vad är det.

Ingen varken Stefan Löfven eller någon annan frågade vad han menar med vanligt folk. Vilka är det då som är ovanligt folk ? vad är ovanligt folk ?Jag tycker det låter oerhört hemskt att man indelar människor i vanliga och ovanliga människor. Det här har jag frågat mig tidigare men moderatledaren brukar ju ha sina budbärare så jag frågar väl Ågren och Riedl vad moderaterna vilka som tillhör de vanliga människorna och vad och vilka de andra är

En kommentar

  1. Edor Abrahamsson

    Ja hej Lennart! Tänk så lika syn vi har i den frågan. Jag reagerade också i uttrycket ”vanligt folk”. Jag får den uppfattningen att Sveriges befolkning indelas i olika grupper. Man pratar om ”vi och dom”. Är det inte förfärligt? Det är också anmärkningsvärt då man pratar om pensionärer, skattesänkningar eller en höjning av pensionen, då får man det låta generöst med 50kr/mån? Kd-ledaren verkade stolt över vad de åstadkommit. En ny kappa eller något annat som pensionären kunde köpa för sina extrapengar. Jag tycker det visar bara hur lite de vet om hur vissa har det i samhället och därför blir politiken därefter.

    Du gör som du vill om du tar in inlägget eller inte, jag ville bara säga det här som jag tycker du gjorde bra som reagerade på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.