Svenskarna litar inte på sjukvården längre….

Svenskarna litar inte på sjukvården längre. På annat sätt kan man inte tolka att fler och fler tecknar privat sjukvårdsförsäkring Sedan vi fick den så kallade alliansregeringen har antalet personer som tecknat försäkring ökat med 58%.

Det är nästan en halv miljon som tecknat en försäkring för specialistsjukvård. Självklart är det personer med högre inkomst som tecknat dessa försäkringar. Det är de med de högsta lönerna som har fått de största skattesänkningarna och har råd. Jag tror knappast att det är arbetare och lägre tjänstemän som haft råd att försäkra sig.

Det här visar att folk vill ha en sjukvård om de skulle bli sjuka men eftersom sjukvården inte länge kan garantera den så är de beredda att betala den via egna försäkringar. På sikt innebär detta att de blir tveksamma att betala skatt och då kommer krav på ytterligare skattesänkningar eftersom man inte får den sjukvård man vill ha.

Den moderata politiken drar på detta sätt i sär Sverige och då är det slut med den generella välfärdspolitiken och privatiseringen gör att de som har råd köper sig sjukvård och alla andra är i det närmaste utan. Gammal klassisk högerpolitik. Så går det när inte staten tillför tillräckligt med pengar till landstingen och skattesänkningar går före välfärd och i det här fallet sjukvård.

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Så fortsätter det med den moderata politiken. En politik som dom övriga borgerliga partierna får dela ansvaret för. Att inte svenska folket har begripit detta för länge sedan, är mej en gåta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.