Vasaplan ska planeras för bussresenärer…

Vasaplan ska planeras för bussresenärer så är det. Har sett artiklar med anledning av att två missbrukare höll på att frysa ihjäl. Det som skrevs om planeringen och vad som ska vara där finns ingen politisk förankring för.

Nu har vi satsat och satsar många miljoner för att få fler och fler att åka kollektivtrafik och för att den ska vara så attraktiv som möjligt så måste det stora navet vara attraktivt och fungera för resenärerna. Jag betonar att allt som ska ske med planeringen av Vasaplan ska vara så bra som det går att göra för resenärernas skull.

När det så gäller det som hände med missbrukarna så är det tragiskt och för det behövs andra insatser än att planera för att de ska vara på Vasaplan. Det är många som har en rädsla för missbrukare och det ska i inte vara vägledande för en attraktiv miljö att missbrukare har företräde på Vasaplan före resenärerna. Situationen för missbrukare ska lösas på annat sätt än att de ska Vasaplan som sin stora samlingsplats

Vasaplan är en av Umeås största mötesplatser för ungdomar och en plats där det sker fylla, missbruk och bråk vilket inte är acceptabelt. Vi kommer ta ett helhetsgrepp runt trygghet mm vid ombyggnaden 2015 där sociala, gator & parker mm ska samverka brett.

En kommentar

  1. Mamma

    Gläder mig att du sätter ner hälarna. När jag kommer till Umeå för att besöka min dotter på Tomtebo, använder jag mig ofta av buss, både långväga och stadsbussarna. Upplever ofta obehag (stora ibland) när jag måste befinna mig på Vasaplan. Varken när det regnar eller solen strålar, så kan/vill jag använda väntkurarna. Där stinker det pissoar och ofta möts jag av obehagligt påträngande uppträdande av innevånarna i dessa. Jag tycker absolut INTE att ett resecentrum som Vasaplan, ska anpassas för missbrukare. Hoppas du fortsätter jobba för att det ska kännas trivsamt besöka din stad. Men du har nog det du gör, nu när kulturtomtarna har tagit initiativ för ett samarbete med missbrukarna. Lycka till!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.