Det är en skandal om SAS går i konkurs….

Det är en skandal om SAS går i konkurs. Det sa Göran Persson för några dagar sedan. Ni vet att jag håller med om detta och har skrivit om det i min blogg tidigare.

Jag tror att den så kallade marknaden, finansmarknaden skulle tappa allt förtroende för Sverige vilket skulle till och med skapa en finansiell oro och högre räntor för alla. det skulle vara en skandal om tre stater tillsammans inte kan ta ett ägaransvar för ett statligt bolag.

Visst vet jag att M ogillar statliga bolag men om en regering inte kan styra ett bolag så är det lika självklart att de inte kan styra ett land.

Göran Persson har varit ute i ett annat ärende som även jag haft uppe. Det är den totala skuldbördan i landet staten, kommunerna främst i det offentliga och så privatskulderna. för mig är det den totala skuldbördan i ett land som är en måttstock på hur landet mår.

Jag tycker det är märkligt att inte dessa välutbildade ekonomer fått lära sig detta. De har kanske varit borta från skolan när man räknade plus och minus som är det viktigaste räknesättet i alla lägen

Vad har då Göran Persson med det senare att göra. Först var det han tillsammans med centern som fick städa upp ekonomin efter den förra borgliga regeringen. Sedan har han självklart rätt när han sa att Sverige ska inte slå sig för bröstet.

Orsaken han hänvisade till är den totalt höga skuldbördan och att vi är mer skuldsatta än Italien. Märkligt att inte finansministern tycker det är ett problem för bankerna. Bobubbla kallas det även

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.