Klädsamt om Centern håller sig till fakta….

Klädsamt om Centern håller sig till fakta. I dagens tidning har alliansen presenterat hur de tänker använda AFA medlen. Larsson säger att S har skjutit underhåll och investeringar i skolor framför sig.

Då säger jag att i så fall har Mattias Larsson och centern gjort samma sak. Underhållspengarna de tas ur hyrorna och ingen har någonsin i sitt budgetförslag sagt att vi ska höja hyrorna mer. Jag har fört den diskussionen många gånger inte minst då fastighet hela tiden sagt att det behövs minst 12 miljoner mer per år i hyror

Jag tycker det är magstarkt att skylla på oss när han och centern själv stått bakom de hyreshöjningar som KF beslutat. Att tala sanning det är det som ger förtroende och att som han gör fara med felaktigheter är inte värdigt en person som sitter i kommunledningen.

När det gäller AFA medlem har jag vid två fullmäktige sagt att vi kommer att kompensera skolnämnderna fullt ut för de högre nivåerna som blev följden av det centrala avtalet. Jag har också sagt att vi måste göra en ordentlig satsning på fastighetsunderhåll och vi kommer att presentera resten i au som vi alltid gör när det gäller ekonomin.

Jag lovar att har de borgliga styrt och sänkt skatten som de tänkt har det blivit stora nedskärningar. Bara regeringens beslut om fastighetsskatt på vattenkraften gör 30 miljoner i minskade intäkter. I övrigt blir det en presentation över det ekonomiska läget i tisdagens AU

Jag ser att Folkpartiet har två förslag på AFA pengarna, dels en motion och dels överenskommelsen inom alliansen. Vi presenterar förslaget i dess helhet på tisdag.

En kommentar

  1. Birger Sundström

    Nu när VK startat en kampanj mot kommunens äldreboende måste väl pengar överföras dit också…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.