Norska skidflickorna fuskade i ”Touren”…

Norska skidflickorna fuskade i ”Touren” . Det var olustigt att se hur norskorna fuskade under sprinten på Nyårsdagen då Östberg stannade upp och släppte förbi Steira så att hon skulle ha en säker plats i finalen.

Nu hade det inte någon betydelse egentligen för tiden räckte även till för Östberg att gå till final. I herrarnas semifinal fanns Halfvarsson, Jönsson, Hellner och Northugg men svenskarna släppte inte fram Hellner och han hamnade utanför finalen och där strulade svenskarna med varandra så de blev sist och näst sist. Northugg hånade och tackade svenskarna för att de inte hjälpte Hellner.

Det är ett osportsligt beteende. Dessutom kan man på olika spelsajter spela på hur loppen går och därmed är även spelfusk och vi har ju sett hur man i andra spel haft läggmatcher och man blir misstänksam att det är spel om pengar med

4 kommentarer

  1. DKockens hörna

    vart det fins pängar,fins det fusk o bedrägeri!titta bara på ”privatiseringen” av äldre vården.
    Man behöver inte att ha gått 7 år i skola,för att räkna ut,att ett vinstgivande företag är dyrare än ett icke vinstgivande.
    samt att tillbakavarende personal ”ger galopphästerna bakhjul”

  2. Bertil Blues Johansson

    Idag håller jag med dig Lennart. Hörde på radiosporten att cykelsportens förbundskapten talade om att skidåkarna borde lära sig av cyklisterna och köra som ett lag, där alla utom de bästa åkarna är hjälpryttare för att hjälpa fram den bästa i laget. Det skulle vara väldigt tråkigt ifall skidåkningen följer cyklisternas exempel. Det är ju roligare om ca 30 åkare på startlinjen siktar på seger istället för bara an handfull åkare medan resten bara är hjälpgummor.
    Men vi vet ju sedan förut att många inom cykelsporten har haft problem med fair play.
    Jag kom ihåg när Helena Ekholm vann världscupen för ett par år sedan så avgjorde hon i sista tävlingen. Då var det en tyska som ifall hon hade ramlat eller bromsat in så skulle hennes landsmaninna ha kunnat klättrat en placering och vunnit hela årets världscup. (Nu kommer jag inte ihåg vem det var.) Men till min glädje körde denna tyska på vad hon kunde vilket ledde till Helenas triumf. Det var underbart att se tyckte jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.