Spännande söndag med Vinterstudion. Ja även…

Spännande söndag med Vinterstudion. Ja även idag är det mycket sport på SVT. Tyvärr så blir det inte så bra som jag trodde och det beror på att längdskidåkarna inte har stora chanser att nå pallplatser.

Kalla har vandrat mellan hopp och förtvivlan men efter gårdagens totala genomklappning är chanserna borta. Det måste vara speciellt att köra flera lopp efter varandra som gör att resultaten svänger så mycket.

Det finns några ryssar och Dario Cologna som jag tror gör upp om detta för Northugg verkar även i år ha slut i batterierna men han kanske har ork och vilja att tända om. På damsidan har vi den omöjlige polskan urstarka polskan Justyna Kowalczyk avgjorde troligen Tour de Ski efter sitt starka lopp i går.

Dagens svenska förhoppningar får vi lägga på axlarna på vårt slalom lag på herrsidan som tävlar i Zagreb där vi håller tummarna lite extra på Byggmark även om vi har flera som har kapacitet för att nå pallen.

Skidskyttet har inte samma glans längre utan den har falnat betydligt sedan vi tappat världseliten på damsidan. Vi har ju haft skidskyttar på damsidan i runt 20 år som alltid slagits i toppen.

Dagens lopp känns inte lika spännande sedan Ferry valt att stanna i Hemavan och träna. Trots allt gillar jag vintern när det är så mycket vintersport på TV och nu är det i stort sett ett år kvar innan SM veckan kommer att avgöras här i Umeå under kulturhuvudstadsåret.

En kommentar

  1. Romika Rana

    Meget bra og fine betraktninger.

    Visste du at i går 5.januar 1967 ble tidenes første verdenscuprenn i alpint arrangert i Berchtesgaden i Vest-Tyskland. Altså for 46 år siden. Det var en fra IK Fjällvinden som gjorde det meget bra der. Han ledet slalomen klart etter første omgang. Han endte til slutt som nr.3. Det var ingen ringere en Bengt Erik Grahn, opprinnelig fra Dikanäs tror jeg!
    Beste norske ble nr. 35.

    La oss nå endelig håpe at Byggmark som vi nå i formiddag følger på norsk tv kan vinne i dag.

    Forøvrig må jeg jo få nevne at vår naboby Mosjøen, i dag har fått tidene første verdenscupseier i bakkhopping for damer. nemlig Anette Sagen.

    Forøvrig de som kan ta inn norsk tv. I morgen kveld 7/1 begynner det en dokumentarserie på nrk om Petter Northug og hans familie. Den skal visstnokk være meget bra. Petter har som sitt store forbilde sin avdøde bestefar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.