Sänkt resturangmoms kostade 5,4 miljarder….

Sänkt resturangmoms kostade 5,4 miljarder. Det är att ge subventioner till en bransch en låglönebransch och det har den här regeringens politik hela tiden gått ut på sedan den tillträdde för 6 år sedan.

Subventionerar man en bransch blir någon annan utan. Det är andra låglönebranscher som städning och läxläsning som också fått subventioner. Åtgärder för att Sverige i framtiden ska var att land där det kunskap och att vara en världsledande industri har inte kunnat finnas.

Tänk vilken nytta dessa miljarder varit om man satsat på 10 000 fler sjuksköterskor eller säg 10 000 lärare. Det har varit bra för framtiden. Jag tror inte ett dugg på att regeringens åtgärder har till syfte att skapa nya jobb.

Vi har en regering som för en gammal klassisk högerpolitik. Ta från de fattiga för att ge till de rika. Gammal klassisk högerpolitik och till råga på allt har de hjärta att säga att de är ett arbetarparti då alla beslut de fattar är till stor nackdel för arbetare.

Motivet är inte att få fler jobb utan det är att sänka skatten eftersom moderaterna alltid precis som extremhögern i USA ser skatter som något ont. Det är gammal klassisk högerpolitik det handlar om. Det som är en annan skillnad är att numera är media en lydig budbärare vilket vi såg i gårdagens media om effekterna av sänkningen av resturangmomsen.

Jag vill påminna om att Dagens Nyheter hade i december gjort en undersökning som visade på motsatsen nämligen att det inte blivit några nya jobb. Jag ska komma tillbaka och visa vad DN,s analys gav för resultat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.