Flera exempel om slavarbeten kommer. Det måste bli ett slut på detta

Flera exempel om slavarbeten kommer. Vi har nyss sett hur fel det blev med den nya lagen om arbetskraftsinvandring. Vi har sett hur folk köpt sig in i Sverige med dyra pengar för att jobba på McDonalds. Ren slavhandel.

För några veckor fick vi se hur slavhandel pågick för att plantera skog. Det sägs att man där ska rätta till de fel som stred mot avtalen, men vem tror på dessa smuggelligor.

Onsdag den 30 januari visade Aftonbladet ytterligare fall där advokat tjänat kanske 25 miljoner på att fylla i blanketter åt de personer som kommit hit från främst Egyptien, Libanon och Syrien för att göra enklare jobb.

I dessa fall betalar arbetsgivaren inte löner enligt avtal utan dessa personer som kommit hit har slavkontrakt och där de inte törs yttra sig i rädsla för att skickas hem till hemlandet.

De nya reglerna för arbetskraftsinvandring som var till för att få hit specialister fungerar inte. Drygt 60 % har hamnar i låglönebranscher som i de fall som visades i Aftonbladet. Dessutom betalas inte lönen enligt avtal och inga avtal träffas.

Det här är ett led från regeringen att förstöra den Svenska modellen. Den ger advokater som redan fått stora skattelättnader också kan tjäna uppemot 25 miljoner på ett på ett par för människor som inte ser något annat alternativ än att köpa tjänsten för en halv årslön för att slippa åka tillbaka.

Regeringen följer inte heller upp och ser till att fattade beslut och motiv följs. Miljöpartiet är tillsammans med alliansregeringen numera infört slavhandel i Sverige igen.

Riv upp den dåliga lagen om arbetskraftsinvandring. Att hantera arbeskraftinvandringen på detta sätt är att stödja främlingsfientliga
krafter som Sverigedemokraterna

3 kommentarer

  1. Henrik Agerhäll

    Borgarnas syfte med reglerna från december 2008 var givetvis att åstadkomma lönedumpning. Där är vi överens. Om du nu är fientligt inställd till denna form av arbetskraftsinvandring, gör det då dig också till främlingsfientlig?

  2. Fjodor

    Det här är centerns huvudidé, vad som döljer sig under skynket. Billig importerad arbetskraft. Det har ju sedan länge förespråkats inom centern, för dyrt anställa, bort med arbetslagarna och då främst av den stora reformatorn Maud. Jag hoppas centern får äta upp det här. Stekt koskit i form av hårda komockor istället för hamburgare. Som man bäddar får man ligga. Miljöpartiet borde också ha sig en rejäl känga då man nästan springer bena av sig till regeringen och gör upp om olika saker. Tanklöshet är väl den uppfattning jag får.

  3. Inger Israelsson

    Människohandel angår oss alla, vi har ett moraliskt ansvar att ingripa. Som beslutsfattare måste vi föra upp problemet på flera nivåer,täppa till hål i lagar, ingripa när regler inte följs osv. Frågan är hur. Jag har tagit upp problematiken i KS:arbetsutskott med förhoppning att frågan förs vidare till Umeregionen, som har fler kanaler till berörda, ex. migrationsverket, riksdagsledamöter, facken, företag osv. Vi måste våga diskutera och ifrågasätta. Är det häftigt med afrikaner med 15kg plantor på en västerbottnisk surmyr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.