Hybricon har satts i konkurs av ägarna….

Hybricon har satts i konkurs av ägarna. Jag är inte förvånad utan de har motarbetats hela tiden. Det skulle varit intressant att få veta spelet bakom kulisserna där aktörerna dräpt en väldigt viktiga framtida fordon. De bedömer på gamla kunskaper. Oljan är ju snart slut ni som är finansiärer. Har ni inte hört om peak oil .

Man kan ju fundera över hur Sverige ska kunna bli världsldande på nya industriprodukter när denna nya miljövänliga buss och dess företag inte lyckas få tag i finansiering. Ja då går det inte. vi har ju testat och testar bussarna och de fungerar alldelses utnmärkt och skitar inte ner i luften. Det verkar lättare att finaseiera saker som skitar ner för det fanns pengar till SAAB i Trollhättan men inte till nya miljövänliga bussar.

Finansmarknaden blir man aldrig klok på då den på många ställen spelat bort sig totalt eller rättare sagt spekulerat bort sig på gamla företag. vi hade ju en del banker i Sverige som lekt på skattebetalarnas  bekostnad men med stora bonusar till ledningen trots att det var stora förluster.

Ärligt talat tror jag att det finns mera bevakare av gamla uttjänta system än att det sattas på framtiden. Hybricon ,s bussar fungerar även i kallt klimat. Det finns pengar som satsas på vilken idioti som helst men inte på ett företag som har framtidens idéer.  Sverige har ju Energimyndigheten men där  fick de inga pengar  och vi är med i hållbara kommuner och där tycker alla att det är en lysande ide

Jag hoppas verkligen att någon som vet och tror hur drivmedelsfrågan kan komma att se ut går in och förädlar företaget. För oss i Umeå blir det svårare att klara luftkvaliten med både biogas och etanol. Sverige tappar mark på område efter område och inga satsningar görs på bra drivmedel för kollektiv trafik

En kommentar

  1. Mattias Goldmann Gröna Bilister

    En konkurs är bara början – detta måste inte vara slutet för Hybricon utan kan vara möjligheten till en nytändning. Sällan har jag träffat människor med så mycket driv som vännerna på Hybricon – kan någon ta sig igenom detta så är det de!

    Men jag är ändå förbannad och ledsen över hur trögt det är att få riskkapital till smarta gröna lösningar!

    Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.