Socialförsäkringar inget för moderaterna….

Socialförsäkringar inget för moderaterna. Socialdepartementet med minister Kristersson och statssekreteraren Lundmark avskedade socialförsäkringsutredarens sekreterare Irene Wennemo.

Motivet de hittade på var att hon skulle kandidera till ordförande posten för S-kvinnor. Det hade inte varit något problem för det hade den moderate ordföranden Axén godkänt.

Alla visste att hon var sosse när hon fick sekreterarejobbet. Hon har lång erfarenhet från arbetslivet på LO och anses kunna den och vara den främste experten på den svenska modellen. Utredningens uppgift var att hitta en blocköverskridande lösning på socialförsäkringarna. Det tror också jag att Irene Wennemo lyckats med, nu visar det sig att det bara var snack från moderaterna

Motivet till att ”kicka” henne för att hon kandiderar är bara ett svepskäl. Moderaterna vill att utredningen ska gå i stå, den har försenats och kommer inte att bli klar före valet. Moderaterna har förstört À-kassan helt och vill inte ha det i valet. Avgifterna till kassan har förändrats så att många har inte råd att vara med,

Hårdare krav för att få ersättning var andra regler som gjorde att folk lämnade kassan. Idag är det knappt några som får 80 % i ersättning när man blir arbetslös och över 30 % av de arbetslösa får ingen ersättning när de blir arbetslösa

Den moderatledda regeringen som förstört en fungerande försäkring vill slippa att utredningen går framåt i valrörelsen och därför gav man Irene Wennemo sparken.

Det var ett stort taktiskt misstag av moderatledmingen och visar på hur se använder utnämningar i det politiska arbetet. Vill styra vart utredningarna ska hamna i förväg.

Vi ska hålla trygghets och rättvisefrågorna högt på dagordningen och när vi vinner valet kommer ett förslag om en riktig arbetslöshetsförsäkring utan att moderaterna behöver stå bakom förslaget

2 kommentarer

  1. Anders Sellström

    Ordföranden och utredare kan och är handplockade av en regering. Även huvudsekreterare handplockas. Dock har jag aldrig hört talas om att någon huvudsekreterare under S-regeringars tid samtidigt varit aktiva moderater eller för den delen kristdemokrater. Det ligger i sin natur att inga aktiva politiker är huvudsekreterare i utredningar. Däremot fd aktiva som just Wennemo var innan hon kandiderade till en hög s-post.

  2. LENNART HOLMLUND

    Svar till Anders Sellström (2013-06-12 15:35)
    Det var ingen nyhet att hon var Socialdemokrat. Hon tvingas bort för att hon kandiderar men hon är inte vald. Ordförande M Axén tyckte det var OK Det är fördelar om man har sekreterare som kan sin sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.