Flygplatser i Sverige hotas av nedläggning….

Flygplatser i Sverige hotas av nedläggning. Staten har under en längre tid lagt ned olönsamma flygplatser där man tycks tro att man tjänar pengar på att flygplan bara landar och startar på Arlanda. Genomför EU det direktiv som nu diskuteras hotas över 30 regionala flygplatser av nedläggning. Det rör sig om EU,S konkurensregler.

I ett utkast till de nya riktlinjerna
skriver EU-kommissionen att det
offentliga stödet till regionala
flygplatser bör fasas ut och helt
upphöra från år 2023. Det verkar som om ingen vet att Sverige är det land i EU som har de längsta
avstånden och flyget är en väsentlig del av infrastrukturen. Om förslaget i utkastet går igenom är detta dödsstöten åt Sverige som ett sammanhållet land.

Regeringen de sitter tysta och finner sig i detta och man får en olustig känsla av att man visste om detta då Svedavia började sälja ut flygplatserna. Vill regeringen göra något åt detta så gör det.

Låt staten återigen ta hand om alla flygplatser. Ta bort bolagiseringen och ta bort de höga avkastningskrav man har på Svedavia som bolag och lägga alla flygplatser som man anser behövs i samma organisation.Risken är att detta förs över på annan verksamhet. Ingen ska inbilla mig att andra länder bryr sig om detta. Utan de hittar konstruktioner där man får behålla sin infrastruktur

Visserligen har man sett att regeringen vill lägga allt till Stockholm och det är klart att om all statlig verksamhet ska till Stockholmsområdet behövs inte flygplatser på samma sätt. Det ser ut att höra ihop. Dessutom ser man att media inte bryr sig om detta på samma sätt som där man lägger ner byskolor för att det finns inga elever. EU håller även hela tiden på att lägga sig i saker de inte har att göra med och som de inte skulle syssla med när vi gick med.

Vi har en regeringen som sitter med armarna i kors och låter EU fatta beslut som gör att flyget försvinner till stora delar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.