Militärkupp i Egypten och folket jublar

Militärkupp i Egypten och folket jublar. I går skrev jag om det blev en arabisk vår i Egypten för demokratin. Jag frågade hur media följt upp detta. Militären tog över och kastade ut den president som valts av folket.

Jag är väl ingen som tycker den valda presidenten och brödraskapet fört demokratin framåt. I vilket fall som helst sa bland annat Obama att man stödde en demokratisk vald president. Den som nu störtats har den första folkvalda kuppats bort.

Få se om de nu ska fortsätta att stötta en militärdiktatur som tillkommit genom en militärkupp.

Viset ju även hur det ser ut i Syrien. Egypten har ju varit ett land under lång tid varit USA behjälplig i kampen mot terrorismen. Jag har än en gång svårt att tro att det går att få en demokrati bland dessa arabländer.

Det fins tyvärr ingen demokratisk kultur utan den har väl i de flesta länderna varit åt någon form av monarki med lite olika namn. Nu har det skett en militärkupp mot det muslimska brödraskapet och att spekulera i följderna av detta törs då inte jag ha en uppfattning om, men det blir något styrsätt där avvikande uppfattningar bestraffas

En kommentar

  1. Neo

    Mursi var visserligen ”demokratiskt” vald, vilken religiös vågar rösta mot ”guds” egen representant, men Mursi missbrukade det förtroendet genom att omvandla Egypyen till en religiös diktatur liknande Iran, som är en diktatur som låter folket ”välja” mellan enbart av de religiösa ledarna godkända kandidater, och under Mursis ledarskap så ökade det religiösa förtrycket explosionsartat, såsom gruppvåldtäkterna mot icke religiöst klädda kvinnor! Glöm inte att även Nazisterna blev demokratiskt valda, men liksom Mursi missbrukade Hitler det förtroende och införde diktatur…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.