Inget ljus ser Anders Borg i jobbmörkret

Inget ljus ser Anders Borg i jobbmörkret. Det sa han i går i Visby. Han kan om han vill men han gör inget. De enda åtgärder han vidtar är sänkt skatt. Det har inte gett några nya jobb. Krogmomsen är ett exempel och nu inbillar han sig att ett femte jobbskatteavdrag skulle ge flera jobb när det är tvärt om.

Sänkt skatt ger mindre intäkter till staten. Det har gett betydligt fler jobb med mera pengar till kommuner och landsting. I de allra flesta kommunerna tvingas man till nedskärning av verksamheten eller vill Borg och alliansen att kommuner och landsting i stället ska höja skatterna för att få en plattare skatt.

Regeringen gör inte ett enda dugg för att behålla gamla jobb. Reinfeldt och ingen annan av de borgliga har nämnt ett enda ord om basindustrin. De regler om svavelutsläpp i fartygsbränslet som så ensidigt snedvrider konkurrensen av transporterna gör man inte ett enda dugg åt. 20 miljarder per år kostar detta svensk Basindustri .

Jag tror på industrin när de säger att detta är det enskilda beslut som slår hårdast mot industrin någonsin. Ändå gör regeringen ingenting. Jag skrev i en blogg tidigare att det blir billigare att frakta virke från Sydamerika till Rotterdam men det släpper ut 80% mer svavel.

Det kommer inga investeringar i Sverige inom industrin utan de kommer att läggas utanför det så kallade SEKA området. Jag fattar inte att kunskapen om konsekvenserna av detta är så låg i Stockholm och regeringskansliet. Reinfeldt sa inte ett ord om detta i sitt tal.

Jag förväntar mig att Stefan Löfven har ett besked till basindustrin så de inte redan nu fattar beslut att flytta ut och dra ner på verksamheten. Sluta hata basindustrin Reinfeldt för vi behöver den. Den ger exportnetto och välfärd. Hushållsnära tjänster och krogmoms i all ära med det lever inte ett land på. Lär av Grekland.

En kommentar

  1. Sonja lundberg

    Reinfeldt och Borg har tillslut förstått att Sista Dansen Med Alliansen Snart är Slut! Men det kommer inte att hindra dem från att ytterligare spendera skattebetalarnas pengar , kanske mer i rasande fart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.