Annie Lööf är Sveriges näringsminister så har hon det yttersta ansvaret

Annie Lööf är Sveriges näringsminister så är det. Det innebär att hon är ytterst ansvarig för näringspolitiken. Hennes företrädare var också centerpartist. Det innebär att hon är den ytterst ansvarige för vad som händer i vår Basindustri .

Jag refererade tidigare i veckan i en blogg vad basindustrin tycker om politiken som regeringen för. De sa klart och tydligt att det sämsta beslutet som någonsin tagits som påverkar basindustrin är Svaveldirektivet. När det togs var centern även ansvarig för trafikfrågorna.

Hon pratar om vad som hon tycker är bra för näringslivet, krogmomsen, sänkta arbetsgivaravgifter och lite andra saker som inte har ett dugg att göra med basindustrin. Det var en gång tidigare då näringspolitiken dog och då var det centern och Nils Åsling som hade hand om de frågorna.

Det är för djävligt hemskt när inte en näringsminister tänker säga ett enda ord om förutsättningarna för vår Basindustri som är den industri som ger mest i exportöverskott. Kostnaden för ökade transport kostnader är över 20 miljarder och det låtsas man inte om.

Det spelar ingen roll vad man gör i övrigt om vi inte ser till att rädda den svenska basindustrin. Investerar man utanför SEKA området där transporterna tillåts köra på en olja som har 50 gånger högre svavelutsläpp då dör Skogsindustrierna och gruvdriften får en kraftig smäll.

Jag fattar inte varför man inte ser till att livs er en i svensk Basindustri överlever. MYCKET MÄRKLIG POLITIK. Skattesänkningar kan aldrig vara viktigare än jobben och nu är jobben i basindustrin hotad. De förde ett herrans liv om dieselskatter som är en droppe i havet mot effekterna av Svaveldirektivet. DET SAKNAS ÄVEN EN REGINALPOLITIK SOM DOG NÄR ALLIANSEN TOG ÖVER.

5 kommentarer

  1. Neo

    Svaveldirektivet infördes av EU, så skyll inte på Annie Lööf för att hela EUs basindustri tvingas bli mer miljövänliga! Det är inte Annie Lööfs fel att Sverige har så litet inflytande inom EU!
    Hur kommer basindustrin reagera när Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet avvecklar kärnkraften? Dagens kärnkraftverk måste av ålderskäl stoppas under nästa årtionde, och eftersom det tar mer än tio år från beslut till färdigbyggt kärnkrafterk så måste beslut om nybyggnad av kärnkraftverk fattas senast under kommande mandatperiod men trots det så har Löfven inte tydligt sagt ifall det är vindkraft eller kärnkraft som ska förse basindustrin med el under nästa årtionde!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag tror det är bra om du kollar lite fakta innan du skriver. Det är defenitivt inget EU direktiv. Det är ett IMU som är ett FN organ. Läs på men som tur var för dig är du annonym och dina bristande kunskaper kommer inte till kännedom. Man kan tro att du är centerpartist som du skriver

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det vet du inte ett dugg om men det säger de som köper transporter och desutom stiger det nog mer för diesel blir en bristvara

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Sweco, näringen vet alltid bättre än konsulter för går man till de som regeringen tillsatt så är det ca 4 miljarder och det är helt fel. Konsulter går att köpa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.