Så kör vi igång nästa säsong inom politiken

Så kör vi igång nästa säsong inom politiken. Som vanligt har det varit ganska lugnt inom politiken efter det finns inga sammanträden under sommaren. En sommar som inte blev någon sommar förrän nu i slutet.

Däremot blir det mera nu under hösten och vi har en budget som vi måste ta tag i och färdigställa. Tyvärr har inte ekonomin vänt i Sverige och vi får väl se om regeringen plockar fram mera pengar till kommuner och landsting eller om vi ska tvingas till stora neddragningar.

Den första veckan är det inte så många sammanträden men vi har olika aktiviteter på Nolia. Umeå regionen har en monter där vi ledande politiker ska vara där på onsdag. Ni är välkomna dit och höra vad vi sysslar med i vårt samarbete men tyvärr vet jag inte i vilken monter. Sedan ska vi ha ägarsamråd och diskutera hur vi går vidare med Norrbotniabanan och sedan har Socialdemokraterna en monter där

Var det i går och visst fanns det en del nyheter och det jag tyckte såg mest intressant var ett medel mot skydd mot brand och mögelskydd och sanering. Det var riktigt spännande om det fungerar som det sägs. Medel som skulle fungera överallt till och med skydda myrstackar när man bränner hyggen.

Under hösten börjar vi hos oss att jobba fram de listor som vi går till val på. Vi ska även ta fram ett kommunalpolitiskt program som självklart grundar sig på kongressens beslut men det finns även två val i höst.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.