Sandström (M) beskyller S för saker han ska…

Sandström (M) beskyller S för saker han ska göra. Ja så är det och jag hörde det tydligt i debatten om folkomröstningen där Ja har ett kraftigt media stöd. Det har de nu haft sedan diskissionen börjat och genom att ingen granskning skett hur alliansen ska finansiera detta.

I går lyssnade jag på debatten i Radio Västerbotten och då beskyllde moderaten Sandström från Ja sidan S och Mp för att föra över kostnader på kommunerna där avtal mellan kommunerna och landstiget träffats. Självklart dementerade Peter Olofsson detta och sa att så inte var fallet men erkände att det blev billigare men att både kommunerna och landstiget tjänat på samarbete. Vi som jobbat med detta i lång tid vet att så är fallet. Det blir billigare men verksamheten blir lika bra tack vare samarbete. Nu tillhör inte samarbete den moderata ideologin utan den går ut på sköt dig själv och skit i andra

Som sagt han beskyllde S och Mp för att flytta över ansvaret på kommunerna. Det är den politiken han själv dagen förut talade om att han skulle föra genom att låta Umeå ta över Operan. Det om något är att flytta över kostnader på kommunerna för eftersom han skulle ta pengar ur regional utveckling så blir det säker fler kommuner som han vill föra över kostnader på.

Jag tog upp detta i bloggen i går att om man tar bort anslagen till Operan och andra institutioner då drar staten bort sitt eftersom staten bara stöttar regionala funktioner. Det behövs mera regional utveckling och med alliansen i regeringsställning i landstinget sticker man kniven i ryggen på kulturen.

Att satsa på kultur har i många forskningar visat sig vara bra ur förebyggande hälsosynpunkt och därmed minska kostnaderna för sjukdomar

Ett landsting styrt av alliansen skulle drabba det förebyggande arbetet ur hälsosynpunkt och då behövs det ännu fler vårdplatser. Det skulle vara en dödsstöt för Operan och den regionala tillväxten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.