Trångboddheten ökar i Sverige idag

Trångboddheten ökar i Sverige idag. 1,3 miljoner svenskar är trångbodda och av dessa bor 360 000 extremt trångt. Uppgifterna kommer från Hem & Hyra och de har i sin tur hämtat uppgifterna från SCB.

Förra året var 16,8 proc av svenskarna trångbodda. Det är den största andelen på 30 år. Vanligast är det att bo trångt i en
hyresrätt i storstad. Ensamstående föräldrar är överrepresenterade, liksom unga personer. Bland utrikes födda är det tre gånger vanligare att bo trångt än bland svenskfödda.

Det här är inte oväntat få vi nu i 7 år haft en borglig regering och då byggs det alltid för lite. Så var det även 91 när man styrde landet. Det finns självklart många orsaker till att det blir så men det är inte lönt att rabbla upp allt detta utan bara konstatera att den borgliga politiken sammantaget har gett detta Resultat och sedan Atterfall tillträdde har det mest varit prat och lägga skulden på andra.

I storstäderna har man låtit marknadskrafterna ta över helt och då blir det för dyrt och då väljer man så små lägenheter som det går och då blir man trångbodda. Ersättningarna vid sjukdom och arbetslöshet har också sänkts kraftig och då tvingas även sjuka och arbetslösa tränga ihop sig och få ökar trångboddheten. Massarbetslöshet bland unga utan A-kassa tvingar också folk att bo trångt.

Sedan så byggs det alltid mindre när borgligheten styr landet och om marknaden råder så får man trissa upp hyrorna högre. Jag tror att många fastighetsägare vill ha bostadsbrist för då kan de ta mera betalt. Det finns mera morötter att ge fasen i att bygga än göra det. Så blir det vid en övertro på marknaden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.