Det behövs lite fakta även om Kalla Fakta

Det behövs lite fakta även om Kalla Fakta. Har fått några mail och samtal efter reportaget av Kalla fakta och att vi köpt tjänster av bolaget KommunLex. Så jag har kollat lite och även om man kan tycka till om vissa personer så har bolaget använts av många olika i kommunen. Här kommer fakta om vad och vilka kommunen använt bolaget till.

Bolaget har förutom Umeå använts av ca 100 kommuner, Socialstyrelsen, SKL, landsting och regionförbund och som sagt bolaget har mycket bred kompetens och man ska akta sig för att döma ett helt bolag utifrån någon enskild person i bolaget.

Korta fakta på förekommen anledning

Hur många tillfällen har vi nyttjat företaget för utbildning i LSS?
Totalt har vi nyttjat företaget vid 5 tillfällen mellan 2008-2013

Umeå kommun har i år betalat 27400 kr för föreläsningar om Rättssäker och kostnadseffektiv personlig assistans/Nya regler om åtgärder vid fusk och felaktiga utbetalningar samt Temadag om ansvaret för personer med neuropsykiatriska svårigheter och psykisk ohälsa.

Under perioden 2009-2013 har vi 2572 bifallsbeslut och 197 avslag gällande LSS. I genomsnitt har vi mellan 35-40 avslagsbeslut per år.

Hittills under 2013 har vi endast en dom mot kommunens beslut gällande insats enligt LSS.

De verksamheter som under årets lopp nyttjat KommunLex är HO, IFO, ÄO, Skola, Elevhälsa, Kommunledningsstaben, Gymnasieskolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.