Varifrån och varför far man fram med osanning

Varifrån och varför far man fram med osanning. Badet i Umeå kostar inte 500 miljoner utan 330 miljoner. Såg en rubrik där det stod just 500 miljoner. Vid badet byggs ett parkeringshus som kostar 54 miljoner. Du kan följa bygger på umeabadhus.se

4 kommentarer

  1. Margareta Johansson

    Enligt umeabadhus.se står det att budgeterade kostnader 400 milj + en budgetreserv på 50 milj kr.
    400+50 = 450 milj, ligger närmare 500 milj än vad du skriver 330 milj. Det kan vara svårt det där med siffror ibland har jag förstått!
    Jag kan inte alls förstå tanken att bara bygga ett badhus på Nanna-kvarteret ……..

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Badet kostar 330 miljoner den uppgiften har vi fått i styrelsen och i så fall står det fle på hemsidan

  2. alexander

    Oavsett om badet kostar 500 eller 330 milj kr. Tycker jag personligen att det är konstigt att umeå kommun väljer att investera i denna lyxdetalj.Det är fortfarande 330 miljoner som skulle kunna investeras i välfärd för kommunens invånare. Till exempel stöd för personer som behöver hjälp i det dagliga livet. Att utveckla vården anpassa de kommunala tjänsterna såsom barn omsorg, handikapp stöd, skola och vård så att det fungerar i praktiken och inte bara på papperet. Det är något som verkligen lockar nya invånare att flytta till Umeå, ett väl fungerande samhälle som hjälper till även då det är jobbigt. Nä hördu jag tycker att det låter som om umeå kommun är köpt av de som vill investera i ett badhus. Att vi har en kommunal inrättning i sverige grundar sig väl i botten på att vi bryr oss om våra medmänniskor. Fler blir starkare än en?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      en kommun av Umeås storlek behöver ett bad. Det gamla kan rasa ihop när som helst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.