För oss tillhör idrott och fritid välfärden

För oss tillhör idrott och fritid välfärden. Eller rättare sagt välfärdens kärna. Våra politiska motståndare tycker inte det är lika viktigt och tycker inte det behöver vara skattepengar i den verksamheten. Så säger de när de styr men när de är i opposition vill de fe skenet av att satsa mer.
I Umeå satsar vi mer på fritidsverksamheten än i de flesta av Sveriges kommuner. Vi satsar över 30 % mer i % jämfört med alla kommuner. Uppsala en moderat kommun satsar runt 28 % mindre och moderatstyrda Linköping och Lund ca 20% mindre än jämfört med alla kommuner och de som kalkas större städer ca 18% mer än jämfört med alla kommuner.
Tittar man på storstadsområdet runt Stockholm saknas det hur mycket anläggningar som helst och de unga har för lite att göra. Vi vet också att vi har låg brottslighet vilket gör att det är tryggare att bo är än i de flesta större kommunerna. Om man tittar även utanför storstäderna som tex Varberg så satsar vi mycket mer på anläggningar än dom
Låg brottslighet ger lägre kostnader för skattebetalarna och tryggare samhälle för medborgarna. Idrott och fritid är bra för våra unga mindre brott och droger och även en bättre hälsa

En kommentar

  1. Fredrik

    Hej Lennart! Intressant ämnesval. Har barn som är aktiva i idrottsklubbar som kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Vad tror du kommer att hända med umeåklubbarnas planhyror till nästa år med tanke på kommunens sparkrav?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.