Bra förslag att skära i statliga myndigheter

Bra förslag att skära i statliga myndigheter. Stöder till full det förslag som kom i går från mitt parti Socialdemokraterna att S skära i myndigheterna. Pengarna som frigörs kan hamna hos kommunerna som i nuläget har det ekonomiskt bekymmersamt.

En socialdemokratisk valseger kan innebära att jobb försvinner inom landets 20 största myndigheter, rapporterar SVT. Magdalena Andersson menar att man kan hitta effektiviseringar som gör att man inte behöver lika mycket folk. Det finns stora möjligheter att klara detta utan uppsägningar då personalomsättningen är hög och ske genom naturliga avgångar

Jag tror också man måste se över alla regler som skapar byråkrati ta bara inom skolans område. Vi har sett också hur en enhet på trafikverket till och med sitter och granskar syftet med västra länken och dragningarna som egentligen är kopplat till de pengar regeringen anslagit i närtidssatsningen som är till för att klara luftkvaliten så Sverige inte behöver böta till EU

Jag tror också man måste se över regler som ger byråkrati i kommuner och landsting som ger mycket byråkrati. Besparingarna ska ske enligt dansk modell med en särskild expertenhet på finansen som arbetar med budgetgenomlysningar. Magdalena har rätt när dessa besparingar kan användas i skolan och universiteten. Hon säger också att pengar kan omdirigeras från staten till kommunerna på andra områden

Det här var ett glädjande besked. Ta ett ordentligt grepp mot byråkratin som har ökat på många områden men se också över om det inte införts en massa regler som ger byråkrati och kostar stora pengar som kan användas på annat sätt till välfärd.

4 kommentarer

  1. Niklas Karlsson

    Hej Lennart!

    När du skriver att nedskärningar i statlig byråkrati kan frigöra mer pengar till kommunal välfärd, menar du då välfärd i den mån att vi kan bygga ännu en finlandafärja på älvkajen i centrum?

    Din administration har ju skapat en situation där 800.000 kr för hundlatriner är ett problem tänker jag…

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Ingen färja till kajen, men jag är säker på att när IKEA kommer hit kommer finnarna att finansera denna färja med den moms de handlar på IKEA för..
      Varför ska skattebetalrna plocka upp hundskit gratis, vi får ju lägga spoorna i våra sopkärl

      • Magnus

        Lille Lennart…. Inlägget ovan syftar på det nya skrytbygget på gamla parkeringen vid kajen inne i stan. Kulturhuset eller ”väven” som ni så finurligt valt att kalla det. Skrytbygget som bidrar till att stan går back med 100 tals miljoner, skrytbygget som gör att skolan måste skära ner och barngrupperna bli större (för handen på hjärtat har ni faktiskt aldrig lyckats nå målet om 15 barn i barngrupp även om ni, tillsammans med kommunrevisiorena inbillar er att man kan räkna halva barn).

        • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

          Det har inte ett dugg med min blogg att göra. Däremot kommer det att bli en bättre tillväxt i Umeå på grund av kulturhuvudstadsåret och nya jobb nya verksamheter ger mer pengar till välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.