Dags att avskaffa slavarbetet nu

Dags att avskaffa slavarbetet nu. Man kan inte säga annat än att det är slavarbete det som sker där bygget av fotbolls VM pågår i Quatar. 400 migrantarbetare har dött i VM-bygget.

Det är mer än 400 nepalesiska byggarbetare som fått sätta livet till. Det här finns i en rapport från människorättsgruppen Pravasi Nepali Co-ordination Committe som brittiska tidningen The Guardian tagit del av.

De har fattiga slavarbetarna behandlas illa enligt rapporten. En av de som dött sade man att han avlidit av hjärtstopp men bilder från obduktionen visar att han misshandlats så bröstkorgen kollapsat. Hur FIFA kan sitta på läktaren och se på och får höra om den kritik man fått för att de lagt VM i fotboll där.

Det måste finnas tid till att ompröva VM i Quatar för fotbollen trots att landet lovat bättre villkor för migrantarbetarna. VM ska hållas 2022. Jag tror inte ett dugg på vad ett land som Quatar lovar. Det finns ingen som helst respekt för några mänskliga rättigheter.

En kommentar

  1. Gandalfdenvite

    Av rubriken så hoppades jag att du insett problemen med att Umeå kommun utnyttjar arbetslösa, som tvingats komplettera med Försörjningsstöd, som oavlönade slavar inom kommunens ”Viva resurs”, men tyvärr så visade det sig åter handla om att se problemen i andra länder medan problemen man själv orsakat i den egna kommunen ignoreras! Att kommunens ”Viva resurs” tvingar arbetslösa med försörjningsstöd att arbeta heltid, utan att de är kriminella som dömts till oavlönad samhällstjänst eller ens fått straffet tidsbestämt i domstol, med indragen försörjningsstöd som hot/piska, är ju exakt lika hemska kränkande förhållanden som arbetarna i Qatar, eller som slavarna på bomullsplantagerna hade för 100 år sedan med heltidsarbete men enbart mat och husrum som betalning! Denna totalförnedring ökar självmordsrisken enormt bland de drabbade arbetslösa, för åtgärden leder inte till att deras chanser att få jobb ökar, snarare tvärtom, utan detta handlar enbart om att utpeka dem som lata som måste aktiveras och övervakas 8 timmar per dag varje dag, samt att kommunen tjänar pengar på att slippa betala ut avtalsenlig lön för deras arbetsinsats! Du hade fått min röst om du åtminstone insett det omänskliga i hur Umeå kommuns ”Viva resurs” utnyttjar arbetslösa med försörjningsstöd! Alliansen har infört denna totalförnedring, men Socialdemokraterna har inte protesterat utan anser att det är ”bra” att arbetslösa ”aktiveras” trots att det enbart innebär totalförnedring av de drabbade arbetslösa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.