Umeå fick 1055 nya Umebor 2013

Umeå fick 1055 nya Umebor 2013. Nu har de nya befolkningssiffrorna klar och vi blev 1055 nya medborgare. Det föddes 1493 och det dog 828 vilket gjorde att vi fick ett födelseöverskott.

Inflyttningen var 6562 och utflyttningen 6184 vilket gav ett flyttnetto på 378 personer. Det är glädjande att fler vill bo här och har ett positivt flyttningsnetto. Jag tror vi skulle ha en mer positiv befolkningsutveckling om vi fått bättre fart på bostadsbyggandet som varit svårt att få igång. Det är många som gör allt de kan för att stoppa bostadsbyggandet.

4 kommentarer

  1. joz

    Tack för en bra blogg …vore tacksam om du kunde ge exempel på hur byggandet motverkas och i så fall varför, just byggandet är ju så oerhört viktigt för umeå och jag tycker du ligger i framkant vad gäller att pusha för att det ska kunna byggas mer. Fler behöver få veta vad som försigår!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Ja det är lätt att förklara om du bor i Umeå. Det går inte bygga rätt sorts bostäder där det finns gator i närheten, där bulller regler säger att du ska kunna sova med öppet förnster. Länstyrelsen har också på många latser fördröjt byggande genom överklagandeprosesserna och där finns det även mer att säga

  2. Beatrice

    Sen angående byggandet så vore det ju även bra om man la ett större fokus på både de studerande och unga i allmänheten genom att tillföra fler hyresrätter som inte har en hyra på mer tusenlappar än vad som är rimligt.
    Jag själv är en ungdom och även student och märker även av att det finns så många fler än mig som är låsta när det kommer till bostäder. Vill du kunna ha ett vettigt hem som inte ser ut som ett rivningsprojekt så gäller det att man bor flera eller köper en lägenhet.

    Visst jag kan se vart man vill komma med bostadsrätterna och de dyra hyresrätterna men används verkligen alla bostäder som finns på marknaden? Vi är väl i en tid där det inte är självklart med en dyr bostad nu när det både råder arbetsbrist och plats

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      vi gör vad vi kan men vi möter hårt motstånd för att kunna bygga ettor. Bullerregler handlar det om och så är inte staten via länsstyrelsen de som underlättar att det byggs fler lägenheter,Mera krångel och mera regler. Vi har lovat att vi tar emot fler flyktingar om staen själv bygger mer bostäder, men det vill de inte, bara ställa krav på andra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.