Anders Borg höjer drivmedelsskatterna

Anders Borg höjer drivmedelsskatterna. Koldioxiddelen i fordonsskatten höjs, det innebär 200 kr mer för en bensindriven bil och 500 kronor mer för en dieselbil.

Här ser jag att han nu gör vad vi gjort tidigare. Jag förutsätter nu att alla från alliansen som spytt galla över detta tidigare ber om ursäkt och säger att de tidigare skatterna som vi kritiserat behövs så vi inte behöver låna mera till de skattesänkningar vi gjort förut då nu föreslagna skattehöjningar ger budget i balans 2017,

Hur dessa höjda dieselskatter slår på jobben och industrin är svårt att se. Många är övertygade om att när svaveldirektivet träder i kraft kommer dieselpriset att stiga ganska mycket på grund av brist då även sjöfarten kör på vanlig disel. I vilket fall som helst kan det bli ett hårt slag mot Norrland och basindustrin och därmed jobben.

Av Borgs förslag har jag svårare att förstå varför unga ska få mindre studiebidrag och behöva sätta sig i ännu högre studielån. Jag tycker inte det är en bra väg att skicka över lånen på studenterna för att Borg lånat till stora skattesänkningar för de som tjänat mest på regeringens skattesänkningar.

4 kommentarer

  1. €dor

    Om det är eran politik de nu tvingas använda så rimmar det dåligt för en pensionär som fortfarande vill vara vital, ha sin bil kvar och köra. Han fick även betala skattesänkningarna som du och alla andra fått. Den som tiger han samtycker sägs det det. Inget nämns om ni tänker göra en återställare? Eller vågar ni inte för att inte tappa röster? Feghet brukar oftast straffa sig i efterhand.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är inte våran politik de tvingas använda utan det är deras egen för de lånar till skattesänkningar. Jag har alltid varit emot skatter som hindrar att jobb skapas inom industrin och det kommer jag att kämpa för. Om du läste min blogg så kanske du vet att när Svaveldirektivet inträder om ett år så då kommer priset på diesel att stiga kraftigt och lägger man skatt på det högre priset blir det dubbel effekt. Så slår det om man gynnar Stockholm som saknar industri

  2. LeBe

    The Plan
    Genom att ge stora skattesänkningar (med lånade medel) och sedan höja icke progressiva skatter som drabbar alla och dessutom tvinga kommunerna (som har ”platt” skatt) har man lyckats med den omläggning av skattesystemet som man suktat efter.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Håller med för de vill ju att alla ska betala samma skatt för varje intjänande hundring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.