Sverigedemokraterna är ett stödparti till alliansregeringen

Sverigedemokraterna är ett stödparti. Det är ett stödparti till högeralliansen med Reinfeldt i spetsen. Det visar inte minst omröstningarna i Riksdagen, även om de svek regeringen när det gäller höjd brytpunkt.

Nu åker Jimmy Åkesson runt bland Socialdemokratiskt styrda kommuner för att främst locka väljare från Socialdemokraterna och i går var han i Umeå. Han vill ta väljare från oss så att han även i fortsättningen kan stödja en högerregering efter valet och kan utöva påtryckningar på regeringen.

Vid sitt besök här i Umeå möttes han av protester från människor som ogillar hans och partiets främlingsfientliga politik. Jag tror inte på att han störs av detta eller övertygas om att har har fel politik utan snarare tvärt om eftersom han då lättare kommer ut i media.

Jag tror vi som ogillar hans rasistiska och främlingsfientliga politik i stället ska ägna vår tid till att tala om för väljarna var vi står och även tala om vilket typ av parti Sverigedemokraterna är. Vi står för en värdering där alla människor är lika mycket värda vilket inte Sverigedemokraterna gör. Vi ska även komma ihåg att deras politik också i många stycken är fackföreningsfientliga då de vill försämra arbetsmarknadslagarna.
De har gjort en del utrensningar av de mest extrema krafterna men det är helt klart ett främlingsfientligt parti som heller föredrar en högerregering än en Socialdemokratiskt ledd regering. De kommer att rösta emot en sådan regering i varje fall och vill heller ha Reinfeldt kvar.

Därför är det viktigt att Sverigedemokraterna inte får bli ett vågmästarparti efter höstens val vid en rödgrön valframgång där de rödgröna blir större än alliansen. Det är därför SD åker runt för att locka S väljare. Det är därför jag står för att Sverigedemokraterna är ett stödparti till alliansen och vill ha kvar en högerregering. Det är också därför allianspartierna så stenhårt håller fast med sitt så kallade Alliansen att det vet att i slutändan kan de räkna med Sverigedemokraterna

4 kommentarer

  1. Johan Andersson

    ”Alla lika mycket värda” säger du. Men då ber jag att du drar dig till minnes när Sverige hotades av en pandemi (fågelinfluensan) och vaccinet Tamiflu inte skulle räcka till alla. Då PRIORITERADES poliser, militärer, politiker, läkare etc. Det innebär konkret att alla INTE är lika värda.

  2. €dor

    Vete fan om det inte är bättre än vänstern ändå. Jag hoppas ni håller löftet betr samarbetet med V. I vilket fall tänker jag vare sig rösta på v eller Sd, men jag håller Sd bättre än flumvänsterns Jonas Sjöstedts. När fan har vänstern bidragit till tillväxt som ger pengar att ta ur till välfärd? Man pratar om alla möjliga förmåner de ska genomföra, men hur fan tänker det finansiera allt? Med tomt prat? Det blir väl S jag lägger rösten på men inte utan att först ifrågasätta vissa saker.

  3. Jonas

    Enligt Riksdagens Utredningstjänst så har S och SD röstat med regeringen i lika stor utsträckning under 2012/2013 [1]. Så jag undrar vilken period det är du avser? Eller hittar du bara på och försöker smutskasta SD som precis alla andra?
    Hur kan du säga att han för fel politik? Kan man ha fel åsikt? Menar du att det borde finnas godkända åsikter och förbjudna åsikter?
    Det där med att försöka stjäla väljare från S, det tror inte jag är så svårt när ni behandlar era väljare på många sätt som idioter och har gjort ändringar i er politik som sticker i ögonen på många.
    Att runt en tredjedel av LO-medlemmarna har gått över till SD säger väl en hel del tycker jag. Att de är ute i verkligheten och påverkas i större grad av hur vårat samhälle ser ut idag pga förd politik. Att ni inte då tar en öppen och ärlig diskussion utan fortsätter pajkastningen och förbjuder SD besök på arbetsplatser. Det tror jag sticker i ögonen på väldigt många personer.

    Jag vill inte dra igång någon lång diskussion eller börja predika om vilket parti som är bäst, men jag vill relativt kortfattat visa hur jag känner och tänker.
    Alla partier har skumma förflutna, SD är ett ungt parti som växer och kommer bli mer rumsrent.
    De är lika mycket rasister som S är, med ert fina rasbiologiska institut. Tänk om M hade kört samma politik som de hade i början av 1900-talet, vilket ramaskri det hade blivit.

    Det är ju klart det finns rasister som röstar på SD, det finns säkert rasister som röstar på S eller M med. Men majoriteten av SD’s väljare är förmodligen inte rasister, utan vanligt folk som inte köper myten om det multikulturella samhället. Det är inte samma sak att vilja minska invandringen som att hata invandrare. Jag kommer rösta SD av den anledningen att jag inte gillar utvecklingen i vårat land, efter att ha bott i Göteborg, Helsingborg och Malmö samt Oslo. Jag tycker det är en oroande utveckling. Att vi har ett av världens högsta skattetryck och ändå nedskärningar i det offentliga. Sämst välfärd i norden, skolorna sjunker. Vi ligger i topp när det gäller våldtäkter och skolbränder.
    Att vi ger illegala och asylsökande bättre förutsättningar för sjukvård än våra egna, det är för mig ett slag i ansiktet på våra pensionärer som har betalt skatt hela sitt liv. Ungefär min mormor som inte knappt har råd att gå till tandläkaren, men hade hon varit ”papperslös” hade det kostat 50kr att byta ut hela käften.
    En annan stor anledning till varför jag kommer rösta SD är för att markera mitt missnöje mot hur de behandlas i media och av övriga partier. Precis som många påstår är SD ett missnöjesparti. Det är väl självklart säger jag! Vilket parti har inte startat som ett missnöjesparti? Man är missnöjd och vill förändra något på demokratisk väg. Att avfärda hela SD’s väljarkår som idioter är fel och rent idiotiskt. Man bör respektera dessa svenska medborgare och inte dumförklara dem. Det går att föra en öppen debatt i Finland, Norge och Danmark, men inte här hemma. Varför är det så? De som skriker högst om multikulti är dem som bor längst från den. Media granskar inte makten, utan för en folkbildande agenda. Jag är definitivt för en minskad invandring, att vi ska kunna hjälpa dem som redan är här, att vi ska ha jobb och bostäder till alla arbetslösa och bostadslösa innan vi tar in fler igen. Självklart ska vi ta mot flyktingar (som idag står för runt 5% av de totala vi tar in). Men jag hatar definitivt inte andra människor eller anser att de är mindre värda enbart pga deras hudfärg.
    Jag är inte rasist, och ser man till ordets egentliga definition så är det nog otroligt få som är. [2]

    Men nu är du ju politiker och sanningen betyder säkert inte så mycket för dig och dina kollegor.
    Ni är riktiga mästare på att kasta sten i glashus. Att besvara enkla frågor med motfrågor istället för raka ärliga svar. Så jag förväntar mig ärligt talat inte så mycket från dig i form av svar på min ursprungliga fråga. Ungefär som när jag ser på riksdagsdebatter, spelet för galleriorna och känslan av uppgivenhet som sprider sig i min kropp.

    Tack.

    1. http://debatt.svt.se/2012/07/05/s-rostar-med-regeringen-lika-ofta-som-vi-sverigedemokrater/
    2. http://www.ne.se/rasism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.