S kritiska mot försvarsministern

S kritiska mot försvarsministern…….. Sossarnas ordförande i försvarsutskottet Peter Hultkvist har reagerat kraftigt på försvarsministerns utspel om en storsatsning på flygvapnet

Det är lite panik över det hela. Man
beter sig på ett väldigt yrvaket sätt, säger han. Han menar att S vid flertalet tillfällen varnat för utvecklingen i Ryssland och kritiserat regeringen för att inte ta frågan på allvar. Regeringen har avvisat den här krititiken. Men nu vänder man 180 grader.

Det här är inte första gången regeringen vänder 180 grader. Det finns hur många exempel som helst. Vi såg det i frågan om nedragningarna av studiebidragen. Inom skolpolitiken ja inom flera områden. I många fall även efter medias avslöjanden av olika saker där Borg nu senast lät förvånad över skatteplaneringen i största friskolekoncernen.

Det visar på att vi har en regering i upplösning med nerverna utanpå skjortan och de har sänkt skatten så mycket att de måste låna mer och mer till dessa skattesänkningar till och med för att kunna ha ett försvar. Lånat till subventionerade låglönejobb göra man också men man klarar inte ungdomsarbetslösheten och att utbilda det folk arbetsmarknaden kräver. Vi har brist i många yrken och jättehög arbetslöshet.

En kommentar

  1. Lena Andersson

    Istället för att flygvapnet hyr ut sina JAS-plan till SAABs kunder så borde det vara billigare att använda dem för att försvara Sverige, istället för att köpa in ännu fler nya JAS-plan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.