Idag avslutar vi vistelsen i Karelen

Idag avslutar vi vistelsen i Karelen. I går var det en hetsig dag i hettan. Började på Lenin Square men tal och blomsternedläggning vid den okände soldatens grav. Talen hölls av ledningen för Karelen där medverkade även Katanandov som varit både borgmästare och guvernör men sitter numera i senaten.

Sedan till en mindre stad som heter Kondopoga med rundvandring och sedan en brakande underhållning i två och en halv timme med musik och dansuppträdande som avslutades med en 45 minuter lång show med Rysslands populäraste popartist som verkligen fick publiken med sig. Firandet var det andra året det hölls och är till för att öka självkänslan i Karelen. The day of Republic of Karelia var det officiella namnet på kalaset

2 kommentarer

  1. Danne

    Jag kanske inte fattar bättre, men varför åker ni på massa uppdrag till andra länder. Vad har det med Umeås politik att göra?

    Spendera massa skattepengar (vilket jag antar att det är, inte bekostar ni dessa resor själva?) på andra länders aktiviteter istället för att jobba lite mer för Umeå stad som ni är valda att jobba för.

    Eller är det så att ni fixat hit stort företag som skall börja producera här och skapat 100-500st jobb?

    Inte det? nej men då kanske ni ska lägga eran tid på det som ni är valda för, UMEÅ! och inte gå på massa lullull i andra länder.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag tror att möten med andra ger nytta för båda. Du Nylander [email protected] borde nog fundera över hur du uttrycker det och vad som kan vara till nytta för Umeå men även för andra som är ute i olika uppdrag. Jag åkte på lördag och kom hem måndag kväll och vi har nog flera än kommunen som kommer att ha nytta av detta och som ger jobb både i Sverige och i Ryssland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.