Med Atterfall och alliansen inga bostäder

Med Atterfall och alliansen inga bostäder. Han har nu lurat folket om att regler ska förändras så att det blir lättare att bygga. Sedan styr han inte ett enda dugg och nu har Boverket (BV) och Naturvårdsverket(NV) förslag på regler kommit så blir det ännu svårare i närheten av industrier och det kommer säkert att slå över även på annat.

Jag ska först citera vad Anders Knape (M) säger i SKL nytt och som jag delar för det passar in på oss i Holmsund/Obbola men kanske även på fler ställen.

Det gäller vilka tillåtna nivåer för ljud från industrier vid nya bostadsområden. Anders Knape säger.

Flera kommuner planerar för nya bostäder i vattennära lägen intill hamnområden. De gör det för många vill bo där. Men bostadsplaneringen tar stopp eftersom staten har en alldeles för strikt syn på industribuller , vilket ljudet från hamnar klassas som. Det förslag som BV och NV presenterar om nya tillåtna ljudnivåer ger inte kommunerna tillräckliga möjligheter att planera för nya bostäder i attraktiva hamnområden.

I det här fallet håller jag med Anders men vill påminna om att staten styrs av alliansen och även dess verk.

Jag tycker att Knape är på rätt väg när han vidare säger Under kvällstid vill man ha nivåer utanför bostäderna som är så låg att den understiger det ljud som vanligen alstras från en regnskur. Det är orimligt. Med dagens byggteknik går det att bygga bostäder som är tysta på insidan trots buller på utsidan.

Jag anser att det är en tydlig regel för inomhusbuller vi behöver annars stoppas allt bostadsbyggande och all typer av industri tvingas slå igen. Folk ska kunna ha tyst inomhus när de ska sova. Att kunna sova med öppet fönster när man bygger täta och välisolerade hus för att få låg energiförbrukning är inget annat än flum.

Atterfalls alla utredningar som han skryter över har bara gjort det krångligare och mycket dyrare ja till och med omöjligt att bygga bostäder där folk vill bo i städer nära trafikleder eller arbetsplatser. Han har bara krånglat till det. Så är det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.