Nedläggning av Bromma en dödsstöt

Nedläggning av Bromma en dödsstöt. Miljöpartiet vill lägga ner Bromma Flygplats. Det skulle vara ett hot mot landet utanför Stockholmsregionen. Det är landet i övrigt som blir lidande om vi får svårigheter att snabbt och effektivt kunna nå Stockholmsregionen.

Vi ute i landet behöver Bromma för all flygtrafik kan inte gå via Arlanda av kapacitetsskäl. Det finns inte plats och det finns inga alternativa färdmedel att ta sig till Stockholm på. Det tar lång tid och kostar mycket pengar att rusta upp och bygga ut så att vi får ett fungerande järnvägssystem. Jag tror inte heller på att slopa alla andra flygplatser närmare Stockholm säg under 30 mil för då ska all järnvägstrafik runt Storstockholm gå före resten av landet.

En stängning av Bromma gynnar bara Stockholm för då tvingas många fler lokalisera sig i Storstockholm. Bromma behövs så länge vi inte har ett fungerande järnvägssystem så alla kan nå Stockholm på säg 4 max 5 timmar

5 kommentarer

  1. @nders

    Här tror jag faktiskt att du har helt rätt Lennart.

    Därmed blir det ingen röst på miljöpartiet i Riksdagsvalet.

  2. Pingback: Nedläggning av Bromma en dödsstö...

  3. Magnus

    Bromma flygplats går alldeles utmärkt att lägga ned. 17 av 19 linjer som idag trafikerar Bromma trafikerar Arlanda. Det Swedavia med lokalpolitiker försöker framställa är en ren myt. Arlanda kan idag utan problem ta emot samtlig trafik från Bromma. Det som varit mest skadligt sedan flyget tillkom i Sverige är bildandet av Swedavia (alliansregeringen) och kravet på avkastning från detta bolag. Hade man fått återinvestera vinsterna i verksamheten så hade det viktiga flyget mått mycket bättre nu och som följd företagandet i hela Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.