Vill inte företagarna i Vindeln ha skolan

Vill inte företagarna i Vindeln ha skolan. Jag har fått en känsla av att företagarna i Vindeln inte tycker att Vindelns folkhögskola har någon betydelse för Vindeln och dess utveckling. Då tycker jag att är företagsklimatet så dåligt då ska Landstinget flytta skolan och gärna till Umeå

Jag kan inte tolka företagarnas agerande i Vindeln på annat sätt. Jag menar nu de som anmält skolan i form av Lindgren Centern och moderata företagarns min namne Holmlund och Green.

För mig är det en självklarhet att en skola ska kunna sälja en utbildning som kurser egentligen är. Det gör i alla fall Universiteten och de till och med tar betalt för vissa studenter. Det ger också självklart intäkter till skolan om lokaler och andra fasiliteter kan användas mera och därmed möjligheter att förbättra och höja kvalitén i undervisningen på skolan och därmed producera anställda med högre kompetens för arbetsmarknaden.

Elevernas kunskaper i den svenska skolan har ju fallit sedan alliansen tillträdde för snart 8 år sedan. Det gör att många elever i framtiden vill höja kunskapsnivån genom att gå på en folkgähögskola.

Min uppmaning till landstiget är att flytta skolan gärna till Umeå om den inte har någon betydelse för det lokala näringslivet i Vindeln

En kommentar

  1. Kronan

    Jag går aldrig till Kronlund i Vindeln för de har extremt dålig service. Han håller på gå i konkurs och nu vill han hitta en syndabock och då ger han sig på skolan. Har han inget eget ansvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.