Reinfeldt gillar inte FP:s valmanifest

Reinfeldt gillar inte FP:s valmanifest. Är alliansen så enig som de vill göra sken av. Jag är säker på att så inte är fallet i Umeå men även på riksnivå knakar det ordentligt i fogarna.

Jan Björklund har presenterat Folkpartiets valmanifest i går. Några av förslagen var ordningsbetyg i skolan, förstatliga skolan och svenskt Natomedlemskap.

FP:s vallöften visar på en spricka i alliansen, Fredrik Reinfeldt (M) säger att Moderaterna inte är alls säkra på att ordningsbetyg hör hemma i ett modernt betygssystem, enligt TT.
 Betyg ska i grunden återspegla kunskaper, säger han.

M är inte heller förtjusta i att göra arbetslöshetsförsäkringen obligatorisk eller mjuka upp turordningsreglerna i anställningsskyddet. Inte heller att förstatliga skolan, skriver TT.

Det är klart att alliansen inte är så ense som annonserna säger. Både centern och kristdemokraterna ligger på gränsen till att komma in i riksdagen. Centerns förtroende har rasat sedan Maud blev partiledare och de har dessutom helt lämnat både landsbygdspolitiken och regionalpolitiken. Centern tycker jag numera är det parti som ligger längst ut på den politiska skalan

En kommentar

  1. Liberalen

    Det gör inget. Om Reinfeldt skulle gilla det, finns det däremot skäl att vara orolig. En liten upplysning också: kd och c sitter faktiskt redan i Riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.