V minst jämställt bland rödgröna

V minst jämställt bland rödgröna. Vänsterpartiet påstår sig vara det parti som har den starkaste feministiska profilen. Är det antalet ledamöter i kommunstyrelserna i landet som räknas är de sämst av de rödgröna. Det här framkommer av en granskning som SVT gjort.

38 % av de vänsterpartistiska
kommunstyrelseledamöterna är kvinnor. Självklart är siffran lägre hos alliansens partier. Inte helt oväntat är det hos oss Socialdemokrater som vi har flest ledamöter i kommunstyrelserna nämligen 45 % tätt följt av miljöpartiet. Att det blivit så i KS är partiernas ansvar eftersom valen dit sker inom partierna

-Det är ett jättestort problem att det fortfarande ser ut så här i kommun styrelserna, säger Rossana Dinamarca, som är feministisk talesperson för V.

Vi Socialdemokrater i alla fall i Västerbotten och främst i Umeå kommer också att öka andelen yngre i fullmäktige och de styrelser som kommer att utses efter valet. I Umeå kommer flera av nämnderna att ledas av yngre personer om vi vinner valet

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    Som Vänsterpartistisk kommunpolitiker i Storumans kommun, tycker jag naturligtvis att det vore kul med fler Vänsterkvinnor i kommunstyrelserna i landet, men jag känner mig inte orolig! Ty feminism sitter inte i könet, utan i de värderingar man har! Och Vänsterpartistiska män ÄR sanna feminister!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.