Vi vill investera för attraktivt läraryrke Vi…

Vi vill investera för attraktivt läraryrke Vi gör stora investeringar för att höja läraryrkets attraktivitet: 3,5 miljarder kronor årligen för att skapa ett attraktivt läraryrke.

Våra framtidsreformer för läraryrket har två tydliga fokus:
Höja lärarutbildningens kvalitet
Höja läraryrkets attraktivitet

För att höja läraryrkets attraktivitet krävs ett sammanhållet och långsiktigt arbete. Vi kommer att samla alla skolans aktörer inklusive arbetsmarknadens parter för att bedriva ett gemensamt arbete för att höja attraktiviteten i läraryrket.

Vi har redan påbörjat arbetet med en nationell samling för läraryrket och det arbetet kommer vi att ta vidare i regeringsställning. Vi kommer liksom tidigare bjuda in till den nationella samlingen över blockgränserna. Ingen tjänar på att det träts kring reformer som syftar till att höja läraryrkets attraktivitet.

Att höja läraryrkets attraktivitet är en central framtidsfråga och kräver ett långsiktigt samarbete politiska partier emellan.

Investeringar för att höja lärarutbildningens kvalitet och läraryrkets attraktivitet Vi investerar för att höja lärarutbildningens kvalitet och läraryrkets attraktivitet om en miljard kronor årligen samt att 2,5 miljarder årligen ska avsättas till den nationella samlingen för läraryrket.

Så här ser satsningen i helhet ut
Kvalitetssatsning på lärarutbildningen 100 mkr. Fler vägar till läraryrket 200 mkr
Fler karriärtjänster i skolor med tuffa förutsättningar 250 mkr
Kompetensutveckling och stöd från ledningen 450 mkr Mindre administration 10 mkr. Det blir totalt 3,5 miljard

Det är inte fy skam eller hur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.