VK gör allt de kan för alliansen

VK gör allt de kan för alliansen. Så är det och hela VK satsar allt för att alliansen ska kunna styra Umeå. De ordnar debatter som leds av den politiske chefredaktören Nordebro och hans enda uppgift är att sprida de liberala idéerna som nu går under namnet alliansen.

I onsdags var det en debatt som sändes via webben och även om det var mycket folk så var de som besökte den folk aktiva i partierna. Så är det egentligen alltid. Det är bara att konstatera att i tidningen dagen efter och i upplägget är syftet att styra så att de liberala idéerna får genomslag

Jag så lite av debatten i efterhand och konstaterade att alliansen som ett regeringsalternativ fick fyra gånger mer tid än vi som går till val på vårt program för att få så stort stöd som möjligt för detta. Som vanligt försöker man både marknadsföra både alliansen och de avvikande meningarna och då framställs även reportaget med Larsson

Jag tycker hela projektet för att ge väljarna information liknar en mediabild som funnits i andra länderna där media ställer upp för ett regeringsalternativ. Att VK står Folkpartiet nära och ägs av en liberal stiftelse vet vi och det stod även i en annons när man rekryterade en en chefredaktör för ett antal år sedan. Däremot har inte någon fått se de ägardirektiv som Stiftelsen gett som i tex kommunala bolag som är offentliga. Stiftelser man för att slippa all insyn och ingen äger egentligen en stiftelse en våra lagar De politiska chefredaktörerna på VK ansvar även för debatt och insändarsidan. Kopplingen syns också tydligast vid valtider.

Tyvärr så är det nog så numera att politisk oberoende media inte finns men när det gäller VF som även VK koncernen så finns en politisk koppling enbart på ledarsidan. Sist men inte minst tycker jag inte om det sätt som man driver politiska debatter vare sig i VK eller TV kanalerna då man ämnesuppdelar som tex i går och där man valt ut både personer och ämnen. Poltik handlar om helheter och det är helheten som partierna går till val på. Låt partierna föra fram sina åsikter och låt de vestämma vad de vill föra ut till väljarna.

Även aktiva i partierna kan ha en fråga där man inte delar partiets ståndpunkter och att man försöker enligt de demokratiska vägarna förändra partiets ståndpunkter. Det sker däremot ingen demokrati internt i alliansen då politiken fastställs utan där gör ledningarna upp om innehållet. Det finns inget parti i valet som heter så men ändå marknadsförs politiken på det sättet.

2 kommentarer

  1. Gunnar Karlsson

    En annan tidning DN går ej heller att läsa under valrörelsen. Maken till borgerlig propaganda får man leta efter.

  2. Läsare

    Denna blogg är ett led i nämnda strategi.

    liberalism (av liberal), samhällsåskådning och politisk ideologi med den enskilda människans frihet i centrum. Liberalismen urskiljer två huvudvarianter av frihetsbegreppet: frihet från tvång resp. valfrihet. Den förstnämnda avser rätten till politisk frihet, frihet från förtryck, tortyr och censur samt rörelsefrihet. Valfriheten avser människors rätt att fritt välja arbete, bostadsort och fritidssysselsättning, liksom konsumenternas rätt att fritt välja varor och tjänster samt rätten till etablering av företag (näringsfrihet).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.