Vad vet Mats Knutsson om statsråden

Vad vet Mats Knutsson om statsråden. Jag blir förvånad över att en reporter på SVT kan bedöma vilka kunskaper som behövs för att bli stadsråd. Han underkände flera av de nya statsrådens kunskaper i går och och blandade han ihop kunskaper med utbildningsnivå.
Inte för att jag vill skryta men jag tycker att jag lyckats bra trots att jag bara gått i skolan i 9 år. Den klokaste finansministern som funnits tro jag gick sex eller sju år i skolan.
Jag är ärlig och jag tycker att Knutsson visade ett förakt mot flera av de nya statsråden utan att han vet vilka kunskaper de har. Kunskaper handlar inte om utbildning utan om bildning. Tillhör Knutsson själv något om en partisympatisör men det måste finnas starka misstankar att det är så

En kommentar

  1. Lennart Forsberg

    Jag reagerade ungefär på samma sätt, när jag såg nyhetsinslaget i SVT.
    Och apropå Gunnar Sträng så sopade han, trots brist på utbildning, banan med nationalekonomerna i Lund en gång om året. En ännu äldre företrädare, FV Thorsson, började sin karriär som skomakare! Därmed inte sagt att det är en merit att sakna utbildning, det får bara inte gå inbillning i utbildningen…

    Umeås store, lille man – Gösta Skoglund – stod för övrigt som folksskollärare i telefonkatalogen hela sin politiska karriär. Det var nog en bra grund att stå på, sådana ska ju veta mycket om mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.