Är det rätt att sparka tränarna

Är det rätt att sparka tränarna ? Det måste man få fråga sig och hur mycket kostar det. Nu har Mo-Do kickar Anders Forsberg som var pappa till Skellefteås framgångssaga

Inför säsongen 2010-11 blev Forsberg klar för uppdraget som huvudtränare i Skellefteå AIK i Elitserien, där han gjorde stor succé och förde laget till två raka SM-finaler. Forsberg ledde Skellefteå även under större delen av guldsäsongen 2012/2013, men i februari 2013 sparkades han överraskande av SAIK:s styrelse eftersom han gjort klart med en ny klubb till nästa säsong .

Det är många tränare som sparkats bland annat i Löven. Det är ytterst sällan man sett att det blivit positiva effekter för laget. Forsberg som nu fick kicken i MO-DO är den som lanserat det spel som nu varit så vägvinnande med 4 SM finaler och nu i topp av SHL. Det är i de flesta fall någon typ av sportchef som köper ihop lagen så varför sitter de nästan alltid kvar när det går dåligt

Det är spelarna på isen som ska göra jobbet och visst säljs det och köps spelare men det är på isen jobbet ska göras. Om en tränare har hur mycket bra idéer på hur man ska spela och spelarna inte gör som tränaren säger får alltid tränaren skulden. Styrelserna i föreningarna tror jag inte är de som kan ishockey som bäst. Det är små marginaler i dagens hockey och någon måste alltid ligga sist. När de gäller MO-DO och deras tabelläge är det väl inte annat att vänta med det lag man har. De har för dåliga spelare för att ligga något högre upp och troligen har det med ekonomin att göra. Sedan trissar också media upp kraven på spelarna och det gör dem inte bättre.

2 kommentarer

  1. Kjell-Ove

    Hej Lennart. Du må kunna ditt Löven men Skellefteå AIK kan du uppenbarligen väldigt lite om. Anders F har aldrig varit pappa till Skellefteå AIKs framgångar. Sättet att spela kom långt tidigare. Sen att han ledde laget till två finaler kan så vara men med hjälp av riktiga AIKARE i båset. Med en annan tränare än A F hade vi vunnit även mot Brynes det sista av dom två åren. Han fick sparken för att han försökte plocka spelare med sig under pågående säsong. Anders F passar bäst framför en TV kamera eller varför inte som politiker?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det kan vi ha olika uppfattningar om och jag vet du blir inte Skellefteåbo om du inte är född där ;: tyvärr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.