Trafikverket klarar inte sitt uppdrag

Trafikverket klarar inte sitt uppdrag. Det har jag sagt flera gånger och nu bekräftas det ytterligare när det gäller driftsidan. De känner press att ange fel orsaker till förseningar av tågen för att frisera statistiken. De anställda har uppgett detta för SvD.

De tycker att cheferna styr trafikledarna hårt om vilka koder som ska användas i rapporterna om tågförseningarna. En källa uppger för tidningen:
Eftersom trafikledningen ofta är underbemannad hinner trafiken inte planeras optimalt, vilket kan leda till förseningar. Men för att dölja personalbristen kodas den typen av förseningar som banarbete , om sådana arbeten pågår. 
I går meddelade regeringen att mer pengar ska tilldelas

Det är bra att mer pengar tillförs men om man inte skött rapporteringen rätt så kommer pengarna att användas på fel ställen. Stambanan i övre Norrland har sådana brister som är ett hot mot industrisektorn. Då hamnar säkert pengarna runt storstäderna.

Det är ju andra ställen där bristerna kanske är ännu större på Trafikverket och det är att fastställa nya planer där planerna ligger i flera år och bara skickas fram och åter från juristerna i Borlänge tillbaka till regionen för ja vad. Det måste åtgärdas omedelbart och det är ett hån mot de anställda ute i regionerna som jobbar fram planerna,

Det kan inte juristerna på huvudkontoret ett enda dugg om. Västra länken skulle ha klart 2014 och kan vara det 2021. En Planprövning är mer än juridik, man ska i Umeåfallet följa den budget som är lagd för projektet och för det kan man väl inte flytta några koder. Närtidssatsningen som den borgliga regeringen gjorde är till för att klara miljön. Jag tycker det var bra att satsningen kom men alliansregeringen följde inte upp genomförandet

Tänk att sista länken skulle ha varit klar slutet av 90 talet och tänk att Trafikverket har inte klarat av att bygga en väg på över 20 år. Då klarar man inte av uppdraget och Umeå city har fått ännu sämre luft som ger skador på människorna. Stefan Löfven ta tag i detta nu.

2 kommentarer

  1. Sixten Jonsson

    Dagens presskonferens där den gode Löven gör den största satsningen som han mäktar med 225 miljoner för xportföretagen samtidigt som han stjäl av oss småföretagare 5800 miljoner i höjda arbetaravgifter. Lyssna på näringslivets fiendeNr 1 och 2.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du vet att han inte kan göra mycket så länge det är alliansens budget som gäller för detta år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.