SVT är en del av Moderaternas svekkampanj

SVT är en del av Moderaternas svekkampanj. Det ser man hur tydligt som helst när man hade reportaget om Fas3. Det kan i och för sig finnas en annan förklaring och den kallar jag okunskap eller dåliga journalister. Jag säger detta men anledning av deras granskning av att FAS 3 haft fler deltagare och att man kopplar ihop detta med att Fas3 ska fasas ut.

Bristen i inslaget är att de inte talar om för tittarna orsaken till detta. Jag hoppas att folket vet att det beror på att alliansens budget var den budget som gick igenom riksdagen med stöd av Sverigedemokraterna. I alliansens budget fanns ingenting om att avveckla Fas 3 snarare att det är rätt väg att gå.

Socialdemokraternas förslag är att Fas 3 ska fasas ut och pengar ska satsas på andra åtgärder som extratjänster, utbildning m.m.

Det behövs nya pengar för detta och det finns ingen möjlighet att köra igång dessa åtgärder i år utan det måste det till en ny budget för och den kommer i höst. Vårändringsbudgeten har inte den möjligheten utan kan bara göra smärre justeringar och därför kan inte Fas 3 fasas ut.

Har det varit bra journalistik så har man talat om att regeringen har ingen möjlighet att genomföra sitt vallöfte. Den kunskapen hos journalisterna fanns det inte eller så är det som jag säger att SVT blivit en del av den kampanj som moderaterna kör om svikna vallöften och det gäller då inte bara detta politikerområden.

Det är en skam för all övrig media som citerar SVT om denna felaktiga bild och de borde ta sitt ansvar och granska källorna men de är nog lika okunniga som sina kollegor på SVT.

Rent generellt tycker jag media borde kalla sig citatmaskiner då i stort sätt alla nyheter de förmedlar är citat från något annat media. Man måste ha för många anställda som inte gör ett eget jobb och vore jag nyhetschef skulle jag skämmas.

3 kommentarer

  1. Bertil

    Tyvärr så hörde jag nyheterna nyss. Det är helt klart en märklig beskrivning av FAS-3
    Att man inte ens via jorunalister omtalar att regering tvingas styra en Alliansbudget och att
    Regeringens budget först är möjlig senare är kort sagt rent feljournalistik.

    Samma gäller nu även ROT-avdraget där en skrikande grupp inget annat skäl hittar än att svartjobben ökar och att det är vansinne ta nort ROT.
    Att folk behövs för bostadsbyggande verkar inte höra till saken.

    Två ämnen i ett inlägg fick jag klämma ur mig tack för det.
    Klart som attan ROT ska bort det man gör nu sänka det från 50% till 30% är lindrigt
    och de firmor som är ”äkta” byggfirmor kan nu överföras till bostadsbyggande.
    Resten de oseriösa som fiúskar med tidskostnaden de kan dra nånstan.
    Fortsätter de svartjobba så ska de sättas åt.

  2. Maria Lavander

    Visst så länge Alliansens budget gällde var regeringen tvungen att följa den. Det gäller även att fortsätta använda pengar till FAS 3. Men när det stod klart att FAS 3 skulle bli kvar ett bra tag varför genomfördes inte förbättringar för de som är utsatta för denna ”åtgärd”. Alliansens budget innebär inget hinder för mer tid garanterad till jobbsök, mindre tid hos anordnaren, samma antal ledighetsdagar som de som är anställda har osv. Vårbudgeten har visserligen begränsningarna i vad som kan göras. Men det hade varit möjligt att varit möjligt att överföra pengar från fas 3 till utbildning och andra meningsfulla åtgärder. Nej det här är ett svek inte bara mot de i FAS 3 utan även hela svenska folket som tvingas finansiera denna vansinnesverksamhet som undantränger riktiga anställningar, upprätthåller bidragsberoende osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.