4000 Tiggare i Sverige enligt SVT

4000 Tiggare i Sverige enligt SVT. De har kartlagt hur många tiggare som finns i Sverige både i år och gjorde samma sak förra året och då fanns det häften så många nämligen 2000. SVT kallade dem tiggare i inslaget. Nu är det tidigt på året. Det är inte att undra på då det inte finns någon som tar ansvaret och ser till att EU direktiv och lagar följs.

Det är inget som har missuppfattats så mycket som betydelsen av den fria rörligheten inte minst media och en del partier. Den gäller om man har jobb eller går i utbildning. Göran Persson sa Följs inte lagarna så ökar den sociala turismen . Lorents Burman i Skellefteå har sagt att de är här som turister.

Så här är reglerna för alla EU medborgare i alla länder EU medborgare har rätt upprätthålla sig längre tid om denna är
-anställd eller egenföretagare
-är arbetssökande med verklig möjlighet att få en anställning
-är inskriven vid en institution för studier/ yrkesutbildning har tillräckliga tillgångar för sin och sina familjers försörjning och har heltäckande sjukförsäkring
-har tillräckligt tillgångar för sin och sina familjemedlemmars försörjning och har en heltäckande sjukförsäkring
-3a kap. 3$ UtlL

Det senaste är en paragraf i utlämningslagen . Landstinget i Norrbotten följde lagen som den ska tolkas och fakturerade en kvinna som kom in på BB och födde barn. En faktura på runt 40 000 om jag minns rätt. En grupp organiserades för att betala räkningen då personerna i frågan inte hade sjukförsäkring.

Vi ser att på grund av hanteringen som skett har en fördubbling av EU emigranter skett på ett år och i den takten så är det 120 000 som vistas här om fem år. Sedan kan man inte bygga upp speciella campingläger som en del vill utanför tätorterna utan då blir det en typ av kåkstäder under vidriga förhållanden.

Det finns bara en väg att gå och det är att de lagar och regler som finns följs. När började fundera över bloggen var det ett reportage i SVT med nya nationella samordnaren och jag tror han har helt rätt när han säger att han inte tror det är rätt väg att hjälpa dessa tiggare att ge pengar så att de fortsätter att tigga. På kvällen i aktuellt kom samma sak från romer som varit utsatta och budskapet var att inte ge pengar utan i stället mat då man inte vet om de har tvingats att tigga.

Det är åtgärder i deras hemland som är lösningen på deras problem och man ser att det håller på att vidtas åtgärder. Alla som nu börjar komma fram i media är att hjälpen och åtgärder måste vidtas i hemlandet.

Valborgsmässoafton skrev moderaterna en debattartikel om att man ville förbjuda organiserat tiggeri. Då hade man förmodligen på fötterna att tiggeriet är organiserat. Den Socialdemokratiske ministern satt i TV studion på morgonen och kommenterade detta på följande sätt och välkomnade förslaget

 Jag tolkar det som ett förslag för att förbjuda koppleri, fast för tiggeri sa hon. Jag tycker det är bra med konkreta förslag i frågan. Det är ett intressant förslag, sa hon.

I går hade TV4 Kalla fakta ett reportage som var mycket intressant och som visade att det förekom organiserad brottslighet bakom tiggeriet. TV kallade inte att tiggeriet var organiserat utan att det var organiserad brottslighet som låg bakom. När polisen sett inslaget säger de att de ska vidta en förundersökning. Ett TV tar reda på vad som sker medan polisen ingenting vet.

Jag tror att det som de visade var sanningen. Vi fick se om den handikappade pojken som fördes hit och blev fråntagen passet och satt att tigga och man tog alla hans pengar. Bussar som förde romer hit och på hemresan lastade de stulna cyklar.

Jag tycker det är bra att man granskar denna verksamhet där detta sker. Man och jag menar alla måste se sanningen i vitögat. Jag vet ju vad den kristdemokrat som var nationell samordnare sa för ett år sedan, att de hade inte funnit något tecken på att det var organiserat eller något brottsligt som förekom. Man kan undra om han visste något om det som skedde.

Statsmakterna som har ansvaret för att EU,s regler för EU medborgare följs måste göra det annars går detta åt skogen. Jag har förundrats över att så många i Sverige inte ser vad som sker även om poliser som framträdde i Kalla fakta vaknat. Nu kommer väl även Kalla fakta att angripas och det blir intressant om VK,s granskande team ser något

Jag rekommenderar att alla som kan ta och se reprisen av Kalla fakta. Det kallar jag granskande journalistik

12 kommentarer

  1. Olle

    Bra Lennart att du vågar säga nåt om en verklighet de flesta snackar om på fikarasten osv.
    Tyvärr verkar de flesta politiker stoppa huvudet i sanden inför denna verklighet tiggarna lever under.
    Nu är det väl så att även flera av våra politiker vet detta men ingen vågar ta tag i problemet för vad de än säger så skriks RASISM osv. och feltolkas.
    Vi lever i en tid när alla verkar vara kränkta , vad än som skrivs är det nån som blir kränkt.
    Börjar det att snackas om, och EU lagar följs är jag säker på att SD kommer att tappa väljare.
    Börjar även politikerna även att göra nåt för landsbygden kommer SD att tappa de flesta rösterna

  2. Jan Hägglund

    Programmet Kalla Fakta var intressant och måste följas upp. Det har påståtts att agerandet från Kommunstyrelsen i Umeå är rasistiskt. Det är inte sant. Det finns en regel som säger att människor som inte lever upp till de krav som ställs (Holmlund har räknat upp dem) inte får stanna i Sverige längre än 3 månader. Om romer, som inte anmäler sig till arbetsförmedlingen, blir inskrivna på en lägenhet i Bostaden innebär det att det blir solklart när det gått tre månader, och då får de inte stanna längre. Nu agerar Umeå kommun för att vinna tid genom att anslå pengar till ideella krafter som kan underlätta boende och ge viss undervisning utan att registrera dagarna. Kommunstyrelsen hjälper alltså romerna genom att försätta 3-månadersregeln ur spel. Detta kan vara rätt eller fel men DET ÄR INTE RASISM. Det motsatsen till rasism.
    Men varken kåkstäder, eller vinna-tid lösningar som den vi nu har i Umeå, kan vara en långsiktig lösning. Den långsiktiga lösningen för romerna måste naturligtvis hittas i deras hemländer typ Rumänien. Det som understryks av de allt fler program som tar upp problem är baksidan EU:s fria rörlighet. Den underminerar kollektivavtal, underlättar människohandel och prostitution (i främst Tyskland) samt leder till tiggeri.

  3. Fredrik

    Med samma ökningstakt är det 8 miljoner tiggare tiggare om 11 år och 135 miljarder tiggare om 25 år. Men det kanske inte blir en fördubbling varje år. Då är väl siffran 120 000 om fem år bara en vild gissning?

  4. Lasse

    Hej Lennart

    Inte en enda tidning i hela Sverige skriver om gårdagens Kalla Fakta.
    Undra varför? 😉

    Mvh / Lasse

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det bevisar väl bara hur tidningarna fungerar. VK har ju haft ett team nere i Rumänien, de hörde inte hur det fungerade. Tillrättalagt från början för deras eget syfte

  5. Bertil

    Jag fattar inte att det finns pengar för all invandring, asylsökande, Kvotflyktingar, Utländska bärplockare. Lönedumpande arbetskraftsinvandrare . o.s.v Alla dessa har ju skapat rubriker i tidningar och poliser och myndigheter har
    funnits tillhands för att skapa sin lön av det hela.
    På det alla de bidrag och bostäder som fritt utgetts till alla dessa
    Men där en svensk ung kanske får stå åratal i bostadskö för att överhuvudtaget erhålla en Bostad.
    Även pensionärer drabbas som på ålderns höst vill lämna sin villa och erhålla ett annat boende.
    Nä då är det vikt för asylsökande .

    Samtidigt fanns det ju inga pengar för förtidspensionerade. De skulle ju spräcka statskassan.
    Fast de inte alls var i närheten av de mängder som fritt får komma hit och
    plundra av vår gemensamma välfärd.
    Reinfeldt var svart i ögonen på alla förtidspensionerade och sjuka.
    Gjorde processen kort och utförsäkrade dessa 100 000 lär visst ha fått det beskedet.

    Sen häpnar folk över att SD har 15 % i opinonsmärningarna
    visar väl lite hur profieten på svaga egentligen är det som är högprioriterat
    och lögnerna om Invandringens fördelar drunknar vi i via media av politiker o.s.v

    Detta samtidigt som man säger trösklarna måste sänkas och Folket måste öppna sina hjärtan.
    Sen när en välbeställd grupp ska betala då är det Skattechock man hänvisar till
    Eller om Flyktingar ska tas hand om då smiter rikekommuner i Danderyd, Vellinge o.s.v.-
    Däremot är man pigg på få fyllestädaravdrag så nån billiga utlkändsk städerska kan rensa upp efter fyllefesten.
    Eller erhålla lyxrenoveringsbidrag så man kan blåsa nån köpare gärna ung och novis på en fuskstylad bostadsrätt.

    Var är solidariteten i Sverige på väg. Jag hittar inte igen den.
    Är den gömd i nån vräkig Våning i Stockholm hos nån rå kapitalist
    som styr Sverige med Järnhand.

    Idag utropas inte ” Proletärer i alla länder förena er”
    Utan Profitörer i alla länder förena er.

  6. Lars Andersson

    Otroligt att regeringen inte agerar. Sverige är vidöppet och utan ledning. Man gör ingenting utan låter landet förfalla socialt och ekonomiskt. Tiggarna är SDs främsta valarbetare och finns vid varje butik och bankomat, in your face. SD är också det parti som föreslagit att tiggeri förbjuds och att tiggarna skickas hem till sina hemländer som får ansvara för sina medborgare. Godhetsvänstern vet inga gränser, de vill hjälpa alla på andras bekostnad, men det klarar inte lilla Sverige av i dagens verklighet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Håller med så länge man inte gör något så surfar SD på vågen. Se till att lagarna följs i alla andra fall är det ingen tvekan om att inte lagarna gäller

  7. PA

    Riktigt bra skrivet. Starkt. Hade hoppas fler Socialdemokrater hade vågat se sanningen i vitögat och vågat tala klarspråk precis som du.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tyckte att ministern var bra när hon var i TV och tyckte till om ett lagförslag att organiserat tiggeri skulle straffas, eller människohandel som de sa i kalla fakta

  8. Åke

    Skrev en insändare i VK som refuserades då jag påpekade att jag vid två tillfällen sett yngre killar sittande i en Litauisk registrerad bil på Plantagens parkering och hela tiden haft uppsikt på den äldre man som satt utanför entren! Plötsligt när en dam böjde sig ner och lämnade en slant nickade killarna mot varandra och klev ut ur bilen och gick mot mannen! Vad som fortsättningsvis hände vet jag inte!
    En halv timme senare när jag gick ut från JUla kom samma bil svängande upp mot Willys där det satt en yngre kvinna! Ja vilka slutsatser kan man dra ! Polisen borde kolla upp dessa utlandsregistrerade bilar som kör runt! Själva turistsäsongen har ju inte riktigt börjat än!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du inbillar dig väl inte att VK tar in en sådan insändare. De har ju bestämt för ett år sedan att det inte är organiserat och den här grävande journalisterna som de tillsatt hittar inte sanningeni ett sånt fall eller så är det inte intressesant, Jag tycker uppdrag granskning visade hur det ser ut och jag tror inte att det är lögn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.