EU tar även Sverige hårt i örat

EU tar även Sverige hårt i örat. För någon vecka sedan var det Finland och nu är det Sveriges tur. Alliansen skröt om att statsskulden var låg i Sverige gentemot andra länder men även då tyckte EU att Sveriges skuldsättning var alldeles för hög och då menar man hushållens skuldsättning som är bland de högsta i hela Europa.

Nu vill EU kommissionen att Sverige ska slopa ränteavdragen och införa marknadshyror, vad det nu skulle påverka bostadsrätterna. Hyresrätten där betalar man i stort sett marknadshyror. Villaägandet där har man nog ett problem när man inte betalar av på lånen. Det är väl bara att ordna en lag och inte låta finansinspektionen besluta. Det var på den punkten man inte tyckte det fanns lagligt stöd, men självklart kan Riksdagen fatta lagliga beslut

Hushållssektorn anses vara mer sårbar än tidigare och den höga skuldnivån utgör en risk för den makroekonomiska stabiliteten, skriver EU-kommissionen i sin årliga rekommendation om svensk ekonomi. Finansminister Magdalena Andersson (S) är inte förvånad.
” Vi har fått Finansinspektionens besked att man inte kan gå vidare med amorteringskrav. Här sitter vi just nu och funderar på hur regeringen ska agera”
Men som jag skrev tidigare borde riksdagen kunna fatta beslut.

2 kommentarer

  1. Erik

    Vad menar du med att man i stort sett betalar marknadshyra för hyresrätter? Jag tror inte marknadshyror gäller för hyresrätter i de centrala delarna av våra större städer främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hyran i de centrala delarna i våra större städer är väsentligt lägre än vad marknaden är villiga att betala. Visavi är hyrorna i utkanten av våra större städer för höga.

  2. roger

    Ser på VK att S backar och SD ökar kan det delvis bero på den förda politiken när det gäller invandringen samt det ökande till strömningen av Tiggare. Läste på Avpixlat att Polisen i Hälsingland konstaterar att det är organiserat tiggeri samt mycket annan brottslighet dom står för, det ska även förekomma prostution inom den gruppen tiggare. Polisen ska skicka en rapport till regeringen om vad dom kommit fram till Men den blir väl aldrig offentlig gjord. Utan det blir väl Mörkning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.