En underbar dag i Vindelfjällen

En underbar dag i Vindelfjällen. Det var en upplevelse som man nog aldrig får uppleva igen. En oerhört imponerade färd långt in i väglöst land med helikopter i dalar och över höga berg och landningar för att titta på fjällrävslyor och titta på hur de lever.

Sett ett par örnbon med ungar där vuxna örnar funderat vilka vi var när vi kom i närheten av bergväggarna. Vi fick även se ett bo med ungar som tillhör den mycket sällsynta fågeln Jaktfalk. Titta på leder som restaurerats bland annat Norgeleden ända upp till vindelkroken.

Mycket snö på sina ställen och även idag vissa tider med kraftigt snöfall kommande från Norge och flingor som vi kallar lapphandskar, däremellan strålande sol på vita fjället där man gott kunnat stanna några dagar ytterligare och fått se midnattssolen.

Vi har en mycket vacker och rik natur i Vindelfjällen och som jag skrev tidigare duktiga naturvårdare som kan sitt jobb och duktiga entrepenörer som nog kan sy ihop vilka paket som helst tex flerdygnsturer på islandshästar, guidade fisketur och även vandringar på olika leder och sist men inte minst god lokalproducerad mat och fina konsthantverk

Det enda som fattas efter hela Vindelälven från kust till fjäll är ett fungerande mobilnät

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.