Finland har fått ett främlingsfientligt parti

Finland har fått ett främlingsfientligt parti. Det partiet heter Sannfinländare och kommer att sitta med i regeringen tillsammans med Centern och Samlingspartiet Finlands moderater. Nu har det avslöjats att en av deras suppleanter i Helsingfors och en som var riksdagskandidat tycker att Afrikanska män som kommer till Finland borde tvångssteriliseras för att inte belasta det finska sociala systemet. Det här hade personen i fråga skrivit på Facebook.

Han tycker inte att de ska få ha mer än tre barn utan då ska de tvångssteriliseras. Hans gruppordförande kallade det fascism. Det går dock inte att komma ifrån att det i vårt östra grannland finns mycket mörka krafter i alla fall i ett parti som sitter i regeringen och det känns allt annat än bra.

En kommentar

  1. Valter Jauhiainen

    Hej.
    Detta parti (sannfinnländarna) är ett hopkok av fd lantmannaparti,småbrukarpartiet,dvs Veikko Vennamos livsverk som man fick bära ut från Huset för Representatskapet (Finska Riksdagen)i Helsinki.Med i partiet finns ättlingar till Lapporörelsen(Finlands egenvalda nazister på 1930-talet) samt Fosterländska Folkrörelsen ( på finska IKL) som hade som syfte att likvidera vänstersympatisörer och skicka judar till Tyskland samt störta presidenten. Inte så konstigt att vissa känner medvind i hatten nu idag när få i Europa vet vad man skall säga ./Walter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.