I går togs Vårändringsbudgeten

I går togs Vårändringsbudgeten . Det innebär att regeringen till viss del kan styra med egen politik. Jag förstår att det varit konstigt att styra med en budget som Sverigedemokraterna stöttat. Nu kan politiken inriktas på investeringar i jobb och i välfärd.

Saker som finns i vårändringsbudgeten är att tågen ska gå punktligare då pengar finns för underhåll av järnvägen men det tar lite tid att rätta till bristerna. Däremot kommer utbildningskontraket igång som är till för arbetslösa ungdomar som saknar gymnasieutbildning . De ska komma in på arbetsmarknaden.

De sjuka och arbetslösa får det lite bättre genom att försäkringarna som finns förstärks. Pensionärerna får också ett höjt bostadstillägg men de stora förbättringarna kommer i höstbudgeten som gäller för nästa år då även skatterna ändras vilket inte görs i denna så kallade vårändringsbudget.

Vid ordinarie budget då börjar man kunna göra större förändringar som att börja med avskaffandet av Pensionärsskatten, 90 dagars garantin som innebär att unga människor inom 90 dar ska vara i jobb eller utbildning. Då kommer också avskaffandet av FAS 3 igång. I vilket fall som helst höll Decemberöverenskommelsen trots att det fanns någon moderat som vill att M och alliansen ska styra tillsammans med Sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.