Håller EU att sprängas inifrån

Håller EU att sprängas inifrån ? Det måste vara den stora frågan när man nu får kris på kris. Vi har först och främst, att man inte har kraft och mod att gemensamt klara av den stora ström flyktingar som kommer främst från Syrien. Motståndet att ta emot flyktingar kommer främst från de som varit styrda under kommunismen och Sovjet. Ungern är de som agerat hårdast mot flyktingmottagning och mer eller mindre stängt gränsen, men även har man inte fått Rumänien att ta sitt ansvar för romerna.

Även flera länder som de baltiska staterna men även Polen, ja i stort sett alla de senast tillkommande länderna i EU. Kanske inte så oväntat då man under mycket lång tid stått under kommunistiskt styre. Klarar man inte av det som sker nu måste det bli svårt att hålla ihop. Det är inte så länge sedan flera länder haft enorma ekonomiska problem som troligen inte ännu är över. Nu skakar EU i dess grunder och vill man överleva måste man kunna visa att man enas i flyktingfrågan.

Den senaste tiden har flera länder även haft invändningar mot Schengen avtalet som är en del av den fria rörligheten där man inte behöver visa pass. Tyskland har tillfälligt infört passkontroller och jag tror att det skulle vara en fördel för många personer som är efterlysta skulle ertappas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.