Priserna på bostäder fortsätter att skena

Priserna på bostäder fortsätter att skena. Frågan är inte om utan när bostadsbubblan spricker. Nu slås nya prisrekord varje månad och bara i Västerbotten har priserna på bostadsrätter stigit med 18 % de tre senaste månaderna. Jag förstår inte hur folk tänker när de betalar då mycket och inte heller hjälper % arna till att hålla nere priserna. Hörde jag inte fel i förra veckan var högsta priset per kvm över 100 000 kr.

Värst är det självklart i Stockholm där de priser som folk betalt aldrig har möjlighet att klara av om räntan stiger med 4%. EU har länge varnat Sverige för detta tycker att vi måste höra något åt det växande skuldberget då det blir ett hot mot det finansiella systemet. Det behövs nog både amorteringskrav och minskad avdragsrätt för räntorna då man menar att Sverige har det mest gynnsamma systemet i Europa. Så här kan inte prisrallyt få fortsätta. Vi får inte hamna i samma läge som Grekland

En kommentar

  1. Bertil

    Problemet är Bostadsförsörjningslagen som högern började ta bort -91.
    Nu när den är borta så har stat, kommun inget ansvar .
    Bubblan får komma som den vill och om människor blir utan bostad, ruineras spelar ingen roll.

    Politiker verkar mer ute efter fallskärmarna istället för skapa politik som ger människor bra förutsättning för bra liv.

    Se Reinfeldt och hans skanderande om sjuka, förtidspensionerade
    detta med hög stämma och svarta ögon.

    När han nu själv både har inkomster till sitt företag och fuskar med att samtidigt erhålla bidrag på 156000 mån då myser han gott.
    Till Skellefteå kommer han den 22/ 10
    och talar en timme. Inträdet är kanske 10 ggr dyrare än att se Skellefteå AIK spela en SHL-match. Snacka om girighet.

    Sedan att bostäder stiger i pris . Aldrig förr har väl ägare av Bostäder i Städer sluppit undan Arbetslinjen som när Reinfeldt kom i makt.
    Rulla tummarnavarianten gäller finasiella instrument och Bostäder.

    Förlorare är våra unga.
    Men så sviker de också de etablerade parierna också och går över till SD.

    Palmes ord gäller än och hans varning om att folket den dag de känner att politiken inte löser deras vardagsproblem kommer att vända sin blick mot de politiker som kan presentera de tillsynes enkla lösningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.