Centern gör en riktig kullerbytta

Centern gör en riktig kullerbytta. Det består i att man skrivet en motion tillsammans med vänsterpartiet. Det har inte jag trott skulle ske. Man kan dra flera slutsatser av detta och den första är att alliansen har spruckit och det gör inte oss något. Det har ju hänt en gång förut och det var senast det var en borglig regering i Umeå 91-94 som då stöddes av MP.

Vid det tillfället hade kommunfullmäktige antagit en plan om vart vägarna skulle dras. Då åkte Häggström som var KS ordförande och Edvinsson som var Fullmäktiges ordförande till Borlänge och uppvaktade dåvarande Vägverket att de skulle gå emot fullmäktiges beslut. Efter valet 94 så blev centern utan presideposter i styrelser och nämnder. Vi får väl se vad som händer längre fram.

De hade i alla fall en budget de var ense men i och med de nu går ihop med V om krisboenden som självklart åren budgetfråga har de gått ifrån den budget de lade. FP,s Westerberg har också bloggat om detta. Centern och Vänstern i politiskt samarbete det trodde jag inte då deras grundvärderingar ligger långt ifrån varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.