Jag skäms över Finland idag

Jag skäms över Finland idag. Orsaken är hur en del betedde sig i Haparanda i lördags. Flera hundra flyktingar som kommit till Haparanda för att sedan ta sig till Finland hotades och vände om och for till Luleå. När de kom till Torneå möttes de av de som demonstrerar mot invandringen genom att säga ”Det räcker nu . Stäng gränserna” Det var invandrarfientliga krafter som agerade. Finland har ett invandrarfientligt parti Sannfinländarna i regeringen tillsammans med Centern och Samlingspartiet (moderater).

Under söndagen var det fler flyktingar som lämnade Finland och Kemi för att åka buss tillbaka till Luleå. Orsaken var att de enligt SVT Norrbotten blivit hotade till livet. Tyvärr har jag inte hittat några avståndstaganden från den finska regeringen ännu, men förhoppningsvis kommer det

Det gäller att Europa enas hur man ska hantera flyktingfrågorna om EU ska ha någon chans att överleva. Tyvärr ser det ut som om det största motståndet mot flyktingar kommer från de gamla kommunistländerna med Ungern i spetsen men flera andra som Polen med flera har varit avogt inställda. Lite märkligt för de länderna har en åldrande befolkning då många unga flydde länderna efter självständigheten vilket framkom under ett besök när vi träffade Rigas borgmästare. I vilket fall som helst blir man besviken på det som skett i Finland.

5 kommentarer

  1. Gunnar Karlsson

    Varför besviken på Finland? Inget har förändrats.Finland är alltid Finland.Så har det alltid varit så länge jag kan minnas.

  2. raija melender

    Jag är från Finland och skäms inte mer än jag skäms över SD:s åsikter här i Sverige. Jag trodde Lennart att du var klokare än så att du drar alla finländares åsikter över en grupp demonstranter. Ta reda på fakta innan du skriver och dömer ut en land antaganden från media. Detta trodde jag inte om min partikamrat. Fy skäms själv!

  3. Sixten Jonsson

    Dom ynkryggarna håller samma nivå som bloggarna som inte törs lägga ut kommentarer som följt reglerna med sitt namn återgivit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.