Fusket i Studiefrämjandet ett sår för…

Fusket i Studiefrämjandet ett sår för folkbildningen. Det är klart att det fusk som skett i Studiefrämjandet är inte bra. Jag har följt detta ganska noga men i VK som granskat detta har det inte framkommit vart de pengar man fuskat till sig har använts till. Riksorganisationen har i media sagt att de ska betala tillbaka statsbidraget men självklart ska både regionen och kommunen ha tillbaka de stöd de betalat ut som är fusk.

Jag förutsätter att så sker till region Västerbotten men även de stöd som kommunen betalat ut som de inte varit berättigad till. Stöd för studier erhålls från 3 nivåer och det är de nivåer som jag beskrivit. Jag är förvånad över att dessa stöd inte var med när man presenterade åtgärder om det nu inte var sammanblandat i reportaget och allt blev kallat statsbidrag. Jag tog upp frågan i går när vi i regionen hade vårt arbetsutskott där vi tog förslaget till budget för nästa år.

Nu lägger Centralförbundet ned Umeå avdelningen där detta fusk skett. Vad som nu händer för de som varit ansvariga får väl framtiden utvisa. Glädjande i all bedrövelse är att Förbundet centralt erkänna till media att självklart har lokalstyrelsen ett ansvar. Polisen håller även på med en brottsutredning. Jag väntar med spänning på fortsättningen och inte minst vart pengarna gått som man inte hade rätt till och hur länge detta pågått för det är säkert många år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.